Policininkas tapo vaikų žudiku

Skuodo rajono Aleksandrijos kaimą vakar sukaustė siaubas: įtariama, policijos pareigūno vairuojamas automobilis taranavo iš mokyklos ėjusių vaikų būrelį. Trys iš jų žuvo.

Eismo nelaimė užfiksuota apie 13.10 val.

Liudytojai matė, kaip BMW markės automobilis įlėkė į kelkraščiu ėjusius vaikus ir partrenkė tris iš jų. Pirminiais duomenimis, tai buvo dešimtmečiai penktokai.

Vėliau, įtariama, Skuodo rajono policijos patrulis Sauliaus Pauliko vairuojamas automobilis trenkėsi į pakelės stulpą. Liudytojų teigimu, vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino kitu automobiliu.

Nešė ant rankų

Skuodo policijos pareigūnai „Vakarų ekspresui” sakė, kad automobilyje greičiausiai sėdėjo ne vienas policijos pareigūnas.

Liudytojų teigimu, avarijos vietoje buvusi tokia sumaištis, kad atvykus medikams bei konstatavus dviejų vaikų mirtį, vieno iš moksleivių tėvai, nesuvokdami tragedijos, ant rankų jį nunešė į ligoninę. Ten mirtis buvo konstatuota antrą kartą.

Po autoįvykio ant kojų buvo sukeltos Skuodo rajono policininkų pajėgos, bandyta susisiekti su įtariamais avarijos kaltininkais, tačiau veltui.

„Minam ant kulnų, sekame karštais pėdsakais. Daugiau nieko negaliu pasakyti, pradėtas ikiteisminis tyrimas”, – „Vakarų ekspresui” sakė Skuodo rajono PK viršininkas Algimantas Šideikis.

Pirko degtinės

Liudytojai teigė, kad prieš tai neuniformuoti policininkai linksminosi Aleksandrijoje esančioje kaimo turizmo sodyboje „Gintagnė”. „Vakarų ekspresui” susisiekus su minėtos įstaigos atstovais, šie tokią informaciją patvirtino.

„Taip, per pietus automobiliu BMW buvo atvykę du neuniformuoti policijos pareigūnai. Jie pietavo ir nusipirko butelį degtinės. Nežinau, ar alkoholį išgėrė”, – sakė pavardės nenorėjusi skelbti „Gintagnės” darbuotoja.

Kitų liudytojų teigimu, Aleksandrijos gatvėmis lenktyniavo du automobiliai, iš kurių vienas ir partrenkė moksleivius.

Mūsų dienraščiui pabandžius apie skaudų eismo įvykį pasiteirauti S. Pauliko motinos Aldonos Paulikienės, ši mažai ką galėjo pasakyti.

„Sūnus man neskambino. Nežinau, kur jis. Apie nelaimę išgirdau iš aplinkinių žmonių. Taip, jis vairavo mano automobilį BMW. Nieko nebepakeisi, vaikų juk nebėra… Man pačiai teikiama pagalba, esu šoko būsenos. Du vaikai žuvo… Trečiajam taip pat mažai vilčių išgyventi. Siaubas. Neturiu jėgų kalbėti, neatsigaunu”, – vos rinko žodžius Skuodo rajono Tarybos narė.

Spėjo pagarsėti

S. Paulikas jau buvo pagarsėjęs šių metų kovą, kai Palangos miesto policiją pasiekė vyriškio pareiškimas, jog jį kurorte necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo Skuodo rajono policijos patruliai.

Tarp labiausiai besiplūstančiųjų atpažinti du Skuodo rajono PK patruliai, tarp kurių – ir S. Paulikas.

Anot vyriškio, policininkai ir kartu su jais buvę jaunuoliai bandė atidaryti jo mašinos dureles, trankė rankomis stiklus ir toliau keikėsi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.