Klaipėdiečiai pasigedo šiltų drabužių

Žvarbių orų ir pirmojo sniego užklupti klaipėdiečiai, suskubę apsirūpinti šiltais drabužiais, piktinasi bergždžiai sukantys ratus po uostamiesčio parduotuves. Ypač moteriškos lyties atstovės pasigenda platesnio megztinių ir viršutinių drabužių asortimento.

„Parduotuvių lentynose – vasariškų kolekcijų likučių išpardavimas ar tik ankstyvam rudeniui tinkantys rūbai: lengvos, trumpos striukės ar puspalčiai, plonos palaidinės… Tuo tarpu šiltų, nuo šalčio ir žvarbių pajūrio vėjų apsaugančių striukų, paltų ar kailinių pirmomis lapkričio mėnesio savaitėmis neįmanoma niekur aptikti. Netgi kokybiškų, bet nebrangių megztinių tenka gerokai paieškoti. Gal prekybos tinklai šįmet vėluoja su žiemos sezono rūbų kolekcijomis?” – tokio turinio skaitytojos laišką gavo „Vakarų ekspreso” redakcija.

Maža to, klaipėdietė pasakojo pastebėjusi, kad esama rūbų pasiūla rodo, jog brangymetis neaplenkė ir drabužių kainų: „Prieš metus kokybišką ir stilingą megztuką galėjai nusipirkti vidutiniškai už 80-120 litų, dabar – jau už 140-180.

Nebe pirmą kartą uostamiestyje veikiančių rūbų parduotuvių atžvilgiu nuskambėjo ir įtarimai, neva geriausi sezoninių kolekcijų pasiūlymai į Klaipėdą net neatgabenami, todėl išrankiausi miestiečiai apsipirkti periodiškai vyksta į Vilnių.

„Aprangos” grupės, kuriai priklauso tokios parduotuvės, kaip „Zara”, „Apranga”, „Mango”, „City”, „Bershka”, marketingo direktorė Irma Marcinkienė mūsų dienraščiui teigė, kad jų siūlomų prekių kainų politika pastaruoju metu nesikeitė.

Be to, praėjusių ir šių metų kainų lyginimas, anot I. Marcinkienės, nėra logiškas: „Tai – sunkiai lyginami dalykai. Gaminio kaina priklauso nuo daugelio dalykų: modelio sudėtingumo, verpalų sudėties, gamintojo… Juk kuo rūbo kokybe geresnė, tuo ir kaina didesnė.”

Į kaipėdiečių pretenzijas dėl esą nepakankamos šiltų rūbų pasiūlos pokalbininkė atsakė svariu argumentu: „Mes tikrai pasirūpinome sezoniniais rūbais laiku ir nevėlavome. Šiuo metu parduotuvėse siūloma 90 procentų rudens-žiemos kolekcijų asortimento. Prieš Kalėdas gausime dar šventinių rūbų.”

Anot APB „Apranga” atstovės, šį sezoną šiltų rūbų pasiūla esą netgi padidėjo: „Turime daugiau striukių, ypač – vyriškų. Be to, pagal mūsų užsakymą, su mūsų prekės ženklais prekiaujame šiltomis pūkinėmis striukėmis ne tik vyrams, bet ir moterims.”

Tiesa, I. Marcinkienė pripažino, kad prekių pasiūla skirtinguose Lietuvos miestuose vis dėl to skirasi: „Nors Lietuva – mažas kraštas, pirkėjų, gyvenančių Klaipėdoje, Vilniuje, Kaune ar Šiauliuose poreikiai nėra vienodi. Pavyzdžiui, pajūryje šaltuoju metų sezonu vyrauja keliais laipsniais šiltesni orai, todėl žmonės noriai perka ne vadinamosios sunkiosios artilerijos lauko rūbus, o gal šiek tiek lengvesnius. Nepaisant to, galiu užtikrinti, kad patys madingiausi rūbai uostamiesčio parduotuves tikrai pasiekia.”

Tuo tarpu bendrovės „E5-Mode Baltic” rinkodaros vadybininkė Brigita Jasiukaitienė pabrėžė šiais metais pastebėtą pakitusį pirkėjų elgesį: „Net patys stebėjomės, kad šiltus drabužius žmonės ėmė aktyviai pirkti dar tada, kai buvo karšta. Dar vienas pastebėjimas apie besikeičiančius pirkėjų poreikius – ieškoma ne tik tokių rūbų, kurie atitiktų kokybės ir kainos santykį, bet ir puošnių. Būtent rugsėjo pradžioje, kai šalyje prasidėjo bobų vasara, mūsų parduotuvėse buvo ypač paklausūs puošnūs moteriški megztukai.”

Bendrovės atstovės teigimu, „E5-Mode” parduotuvės šaltajam metų sezonui pasiruošė anksti: pirmąjį rudens mėnesį pasiūlėme pirkėjams ir šiltesnių džemperių, ir striukių, ir įvairaus fasono paltų. Turime iš tiesų didelę vyriškų ir vaikiškų rūbų pasiūlą ir, žinoma, paklausą, nes šie drabužiai išperkami kone akimirksniu.”

„Sakyti, kad kainos – kandžiojasi, neverta, jeigu galima įsigyti kokybišką ir šiltą striukę už 300 litų, puspaltį – už 400-450 litų, ilgą paltą – už 600 litų. O mes savo ruožtu stengiamės pasiūlyti platų rūbų asortimentą, kad, pavyzdžiui, automobilį vairuojanti moteris galėtų pasipuošti patogiu trumpu, o visuomeninio transporto laukianti lauko stotelėje, – šiltesniu ilgu paltu”,- „Vakarų ekspresui” sakė pokalbininkė, pabrėžusi, kad pastaruoju metu dailiosios lyties atstovės ypač pamėgo būtent paltus.

Beje, daugelis „E5-Mode” parduotuvėse parduodamų rūbų vis dar gaminami Lietuvoje. B. Jasiukaitienės teigimu, tai – jau pernelyg didelė prabanga, nes kiti mažmeninės prekybos tinklai gamybą jau seniai perkėlė į Rytus – Azijos šalis.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.