Prieš sugyventinę smurtavęs „Kaimo erelis” nuteistas ir dirbs nemokamus darbus valstybei

„Kaimo ereliu” pramintas Šilutės rajono gyventojas Gintautas Juška teismo nuosprendžiu trečiadienį pripažintas kaltu dėl smurto prieš sugyventinę.
Už fizinio skausmo sukėlimą jam skirta laisvės atėmimo bausmė vieneriems metams, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

40-metis vyriškis nuosprendžiu taip pat turės dirbti 30 valandų nemokamų darbų valstybės labui ir užsiregistruoti darbo biržoje. Be to, nuteistasis negalės keisti gyvenamosios vietos ilgiau nei 7 paroms.

Bylą nagrinėjant teisme sugyventinė atleido savos skriaudikui ir prašė neskirti laisvės atėmimo bausmės.

Moterį mušęs Šilutės rajono gyventojas, kuris buvo demaskuotas per internete patalpintą vaizdo įrašą.

Bylos duomenimis, pernai birželio pabaigoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kilus konfliktui dėl asmeninių nesutarimų su sugyventine, G.Juška ją sumušė ir taip sukėlė jai fizinį skausmą.

Pareigūnų teigimu, vyras tyčia sudavė smūgius ant žemės gulinčiai savo sugyventinei.

Moteriai teko ne mažiau nei šeši sugyventinio smūgiai kumščiais į galvą, jai taip pat kelis kartus buvo spirta į galvos bei nugaros sritį, po to dar du kartus suduota kumščiu į galvą.

Šie smurto vaizdai buvo išplatinti internete, o taip pasielgęs vyriškis buvo pramintas „Lietuvos kaimo ereliu”.

„Nusikalstama veika, padaryta pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 1 dalį, (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas) priskiriama privataus kaltinimo bylų kategorijai. Tačiau vertinant tai, kad fizinį smurtą vyras panaudojo prieš moterį, kuri yra labiau socialiai pažeidžiama ir galimai priklausoma nuo smurtautojo, šis atvejis pripažintas turinčiu visuomeninę reikšmę, todėl tyrimas buvo pradėtas pagal prokuroro reikalavimą”, – yra sakiusi Šilutės rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Kolyčienė.

G.Juška prisipažino mušęs sugyventinę ir dėl to labai gailėjosi,

Asmuo, kitam žmogui sukėlęs fizinį skausmą ar nežymiai sutrikdęs jo sveikatą, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, areštu, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Rugpjūčio pradžioje Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba (LGKT) prokuratūrai pranešė apie populiariame JAV vaizdo įrašų portale patalpintą vaizdo įrašą, pavadinimu „Lietuvos kaimo erelis” – jame vyras kumščiais ir kojomis muša savo auką.

Netrukus Šilutės rajono policija paskelbė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl interneto svetainėse platinto vaizdo klipo.

Policijos pareigūnai nustatė, kad filmuotoje medžiagoje užfiksuotas 40-mečio G.Juškos ir 45-erių jo sugyventinės A.Ž. konfliktas, vykęs pernai vasarą, porai gyvenant Švėkšnos seniūnijos Lekiškės kaime.

Pasak G.Juškos, moteris nenorėjo jo išleisti į barą ir pagriebusi pagalį pirmoji puolė muštis.

Abu teisme tikino, kad tokios muštynės tarp jų kilusios vieną kartą. Tačiau jas nufilmavusi sodybos, kurioje glaudėsi sugyventiniai, šeimininkė sako, kad panašių vaizdelių mačiusi ne kartą.

Anot bylą tyrusių pareigūnų, šeimyniniai konfliktai šalyje gana dažni, tačiau kad kaltininkai būtų surandami pagal internete paskelbtą vaizdo medžiagą – beprecedentis įvykis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Prieš sugyventinę smurtavęs „Kaimo erelis” nuteistas ir dirbs nemokamus darbus valstybei"

  1. x

    tai kad fotkėj sugyventinė lupa gražuolį 😕

  2. aha

    Pasak G.Juškos, moteris nenorėjo jo išleisti į barą ir pagriebusi pagalį pirmoji puolė muštis. 😯 .. tai taip išeina, kad sugeventinis panaudojo savigyną norėdamas apsiginti, nes jam BŪTINAI REIKĖJO 😉

  3. ..

    jau tik nereikia cia to zmogaus ginti.. nepescias vyriokas gavo ko nusipelne ir sakyciau mazokai gavo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.