Prabangių BMW vagys pasiųsti į teismą

Uostamiesčio prokurorai teismui perdavė bylą, kurioje du vaikinai kaltinami prabangių mašinų vagystėmis. Nusikaltimai buvo sėkmingai atskleisti per pamario teisėsaugininkų operaciją.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aidas Giniotis baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl didelės vertės svetimo turto grobimo. Surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Įtarimai byloje dėl dviejų prabangių automobilių vagystės pareikšti jau kartą už analogišką nusikaltimą teistam 27 metų uostamiesčio gyventojui Tomui Nargėlai. Jo bendras – 29 metų tauragiškis Remigijus Bendikas, teistas ir už turto prievartavimą, įtariamas prisidėjęs prie antrojo automobilio vagystės.

Balandžio 29-osios naktį iš Giruliuose esančio „Pajūrio” viešbučio automobilių stovėjimo aikštelės buvo pavogtas Baltarusijos verslininkui priklausantis 175 000 litų vertės automobilis BMW-745. Mašinos salone buvo paliktas mobilusis telefonas bei 500 000 Baltarusijos rublių.

Beveik po mėnesio, gegužės 21-osios naktį, jau kitoje vietoje – iš šalia Kintų esančios automobilių stovėjimo aikštelės, buvo pavogtas kitas brangus automobilis – juodos spalvos BMW-730, kurio vertė – 230 000 litų. Automobilis priklausė žinomai Kauno verslininkei Jolantai Čiapienei, uždarosios akcinės bendrovės savininkei.

Mašinos salone buvo palikta daug vertingų daiktų: du brangūs fotoaparatai, įvairių žymių firmų drabužių, batų, kosmetikos. Be to, paaiškėjo, jog automobilyje kartu buvo ir keli verslininkės draugės – televizijos šou laidų vedėjos Agnės Jagelavičiūtės daiktai. Abi moterys byloje pripažintos nukentėjusiosiomis.

Pasak ikiteisminį tyrimą baigusio prokuroro A. Giniočio, šio automobilio vagystė buvo atskleista tą pačią naktį.

Tirdami baltarusio verslininko automobilio vagystę, Klaipėdos VPK Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus specialistai, turėdami operatyvinės informacijos, kartu su Šilutės rajono Organizuoto nusikalstamumo tyrimo grupės pareigūnais gegužės 21 naktį atliko sėkmingą operaciją, kurios metu netoli įvykio vietos sulaikė klaipėdietį T. Nargėlą, vairuojantį kitą automobilį. Po kurio laiko kitoje vietoje buvo sulaikytas ir R. Bendikas.

Kaunietės verslininkės automobilis buvo aptiktas viename iš nuošalesnių garažų prie marių. Baltarusijos verslininko automobilis BMW-745 rastas garaže Kelmės rajone.

Sulaikyti įtariamieji prisipažino pavogę BMW-730. T. Nargėla prisipažino ir dėl baltarusio mašinos vagystės.

Pasak Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovės spaudai Palmiros Martinkienės, už šiuos nusikaltimus jiems gresia laisvės atėmimas iki 7 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.