Kaimų ir miestelių mokytojai ir gydytojai į darbą važiuos nemokamai

Nuo kitų metų sausio kaimų ir miestelių mokytojai ir gydytojai į darbą iki 40 km važiuos nemokamai. Jų važiavimo išlaidas kompensuos savivaldybės.

Už tokį Transporto lengvatų įstatymo pakeitimą antradienį balsavo 79 Seimo nariai, susilaikė 2 parlamentarai.

Pagal naująjį įstatymą bus kompensuojama kaimuose ir miesteliuose esančių bendrojo lavinimo mokyklų, profesinio mokymo įstaigų ir neformaliojo vaikų ir suaugusiųjų švietimo įstaigų mokytojams, kaimuose ir miesteliuose esančių sveikatos priežiūros įstaigų gydytojams, jų darbo šiose mokyklose ar įstaigose dienomis važiavusiems į darbą iki 40 km ir atgal vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais bei reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais.

Visos važiavimo iki 40 km ir atgal mokinio pažymėjime nurodytu maršrutu išlaidos bus kompensuojamos ir kaimuose bei miesteliuose gyvenantiems bendrojo lavinimo mokyklų, profesinio mokymo įstaigų ir neformaliojo vaikų švietimo įstaigų mokiniams.

Nemokamai važiuos vaikų globos ar auklėjimo namuose gyvenantys našlaičiai, likę be tėvų globos vaikai, internatinių bei kitų bendrojo lavinimo mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų bendrabučiuose gyvenantys moksleiviai.

Iki šiol galiojanti tvarka numatė važiavimo išlaidų kompensavimą tik kaimuose ir miesteliuose gyvenantiems bendrojo lavinimo mokyklų, profesinio mokymo įstaigų ir neformaliojo vaikų švietimo įstaigų mokiniams, šių mokyklų ar įstaigų darbo dienomis važiavusiems į mokyklą ar įstaigą iki 30 km ir atgal mokinio pažymėjime nurodytu maršrutu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Kaimų ir miestelių mokytojai ir gydytojai į darbą važiuos nemokamai"

  1. ???

    tai ka, busime priversti vazinetis autobusais?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.