‘Vakar, Šiandien ir Kitur…’

Lapkričio 10 d. Londono centre į vyks pirmoji Lietuviškų Filmų Naktis „Vakar, Šiandien ir Kitur…” , organizuojama Juntintinės Karalystės Lietuvių Jaunimo Sąjungos. Kino gurmanų pamėgtame „Rex” kinoteatre žiūrovai turės unikalią galimybę ne tik susipažinti su ivairių žanrų ir laikmečių lietuviško kino pavyzdžiais, bet ir padiskutuoti apie lietuviško kino saviraišką su vakaro svečiais Kostu Smoriginu, režisieriumi Arūnu Mateliu bei britų aktoriumi Stephen Campbel Moore.

Renginio pavadinimas „Vakar, Šiandien ir Kitur” išduoda numatytos programos eklektiką. Vakaro metu bus pristatyti du meniniai filmai ‘Niekas Nenorėjo Mirti’ ir ‘Nuodėmės Užkalbėjimas’, atspindintys sovietmečio ir šių dienų kino meistrų kūrybą, dokumentinė juosta ‘Prieš Parskrendant į Žemę’ bei pora trumpametražių filmų ‘Lengvai ir Saldžiai’ bei ‘Šokantis Kirminas’. Filmai bus rodomi su angliškais subtitrais.

Pasak Nakties pagrindinės organizatorės Lauros Dzelzytės, nemažai lietuvių, gyvenančių Jungtinėje Karalystėje, persmelkti vakarietiškos kultūros, dažnai pamiršta, o dauguma britų net nežino, kokia puiki ir aukšos meninės vertės yra mūsiškė kūryba. Šis ilgai brandintas renginys yra skirtas visiems, norintiems išgyventi žavias lietuviško kino akimirkas ar iš naujo atrasti savo kultūrinį paveldą.

Britanijoje susipažinti su lietuvišku kinu galima kai kuriuose tarptautiniuose kino festivaliuose. Tačiau be pavienių filmų peržiūrų, Lietuviškų Filmų Naktis bus vienas iš pirmųjų tokio pobūdžio renginių Londone, kurio metu bus galima išvysti lietuviškos kino kūrybos perspektyvą, susipažinti su kūrėjais bei pabedrauti tiek su lietuvių, tiek ir su britų kino mylėtojais. Renginiu siekiama įkvėpti didesnį susidomėjimą lietuviškuoju kinu bei sukurti terpę diskutuoti šia tema.

Nakties organizatoriai tikisi, kad Lietuviškų Filmų Naktis pataps kasmetiniu renginiu, puošiančiu Londono kino meno padangę ir puikiai reprezentuojančiu Lietuvą ne tik kaip nuostabią filmavimų vietą, bet ir kaip šalį, galinčią didžiuotis išties puikiais autoriniais darbais. Ateityje renginys turėtų peraugti į Lietuviškų Filmų festivalį Londone. Tikimasi, kad bendradarbiaujant su Pasaulio Lietuvių bendruomene, Naktis pasieks ir kitus Europos miestus.

Daugiau informacijos www.jkljs.org; bilietus užsisakyti naktis@jkljs.org

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.