R.Juozaičio dukters ir žmonos įmonė perka žemes aplink būsimąją atominę jėgainę, ūkio ministras atleisti jo neketina

Valstybės valdomos bendrovės „Lietuvos energija” generalinio direktoriaus Rymanto Juozaičio elgesį, perkant įmonės akcijas, o jo dukros ir žmonos įmonei – žemes aplink būsimąją naują atominę elektrinę, ūkio ministras prašys dar kartą įvertinti bendrovės valdybos.
Apie tai Vytas Navickas antradienį pranešė žurnalistams, po konservatorių frakcijos posėdžio Seime.

„Toks moralinis elgesys nederantis. Prašysiu valdybos, kad būtų įvertinta visa informacija”, – sakė jis.

Tačiau V.Navickas taip pat pabrėžė, kad jis „Lietuvos energijos” vadovo atleisti negali.

Konservatorių lyderis Seime Andrius Kubilius pareiškė, kad toks R.Juozaičio elgesys yra kliuvinys bendram nacionalinio investuotojo kūrimo skaidrumui pasiekti.

Žiniasklaida pranešė, kad R.Juozaičio žmonos ir dukros valdoma įmonė „RNI Property”, kuri užsiima įvairia investicine ir nekilnojamojo turto vystymo veikla Lietuvoje ir užsienyje, Ignalinos atominės elektrinės pašonėje – Vilkaragio kaime, prie jėgainę aušinančio ežero, įsigijo 14 hektarų žemės.

Taip pat informuojama, kad R.Juozaičio dukra ir Ūkio ministerijos Energetikos departamento vadovo ir „Lietuvos energijos” valdybos nario Algimanto Zarembos sūnus buvo universiteto kurso draugai ir dabar yra verslo partneriai.

R.Juozaitis spalio pabaigoje žurnalistams aiškino, kad dukters įmonei reikėjo pinigų kitoms investicijoms, siekiant uždirbti daugiau, ir ji nutarė parduoti „Lietuvos energijos” akcijas.

„Lietuvos energijos” valdyba spalio pabaigoje jau svarstė R.Juozaičio elgesį, iš dukters ir žmonos valdomos įmonės įsigijus jo vadovaujamos bendrovės akcijų už daugiau nei 0,5 mln. litų, tačiau tuomet nutarta jo elgesį vertinti tik gavus Vertybinių popierių komisijos (VPK) išvadas.

„Lietuvos energijos” valdyba taip pat rekomendavo jos nariams ir administracijos vadovams susilaikyti nuo sandorių bendrovės akcijomis iki planuojamo jos sujungimo su bendrovėmis RST ir VST.

Nepaisant jo elgesio svarstymo valdyboje, R.Juozaitis teigė nejaučiantis moralinės kaltės ir teigė turintis ambicijų tapti būsimosios didelės „Lietuvos energijos” vadovu.

R.Juozaitis spalio 18 dieną už daugiau nei 0,5 mln. litų įsigijo įmonės akcijų, mokant po 6 litus už akciją. Po šio sandorio „Lietuvos energijos” akcijos per tris dienas pabrango 28,2 iki 7,68 lito, tačiau vėliau jos pigo ir pirmadienį kainavo po 5,54 lito.

„Lietuvos energija” iki šių metų pabaigos turėtų padidinti įstatinį kapitalą valstybės valdomomis Rytų skirstomųjų tinklų ir „NDX energijos” valdomomis VST akcijomis. Visų trijų įmonių akcijų vertę netrukus nustatys nepriklausomi ekspertai, o galutinai ji turėtų paaiškėti lapkričio 15 dieną, kai Vyriausybės ir „NDX energija” ketina pasirašyti sutartis dėl nacionalinio investuotojo įkūrimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.