TVM ir VU ketina statyti 200 mln. litų vertės studijų ir sporto kompleksą

Privati Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla (TVM) kartu su Vilniaus universitetu (VU) ketina statyti naują studijų ir sporto kompleksą, į kurį būtų investuota apie 200 mln. litų.

Projekto iniciatyvinė grupė ieško projekto finansavimo šaltinių – svarstomos galimybės lėšų gauti iš komercinių bankų, Pasaulio ar Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko, pranešė TVM.

Planuojama, kad kompleksą, kuris būtų statomas Saulėtekio alėjoje, sudarys maždaug 80 mln. litų vertės 12,3 tūkst. kvadratinių metrų ploto TVM auditorijų korpusas, kuriame bus įrengta 50 auditorijų. Jose galės mokytis 2,4 tūkst. studentų.

Komplekse taip pat veiktų naujas maždaug 120 mln. litų vertės 15,9 tūkst. kvadratinių metrų ploto VU sporto ir sveikatingumo korpusas, kuriame būtų įrengta universali krepšinio, rankinio, teniso, tinklinio ir mini futbolo salė, 12 takelių baseinas, teniso kortai ir daug kitų patalpų.

Teigiama, kad projektu siekiama sukurti patrauklią erdvę mokymuisi visą gyvenimą, universitetinėms ir pasaulyje itin populiarėjančioms pouniversitetinėms studijoms, studentų sveikatingumo ugdymui ir sudaryti galimybes VU konkuruoti tarptautinėse rinkose.

Numatoma, kad įgyvendinus projektą, kompleksas nuosavybės teise priklausys valstybei, o jo valdytojas bus VU.

Neatmetama galimybė lėšų projekto įgyvendinimui gauti ir iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, Vilniaus savivaldybės, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, VU ir TVM Alumni klubų, kitų šaltinių.

TVM ir VU neslepia, kad naujasis kompleksas leistų jiems padidinti savo pajamas.

Šiuo metu VU priklausantis sporto kompleksas Saulėtekio alėjoje neatitinka higieninių reikalavimų ir studentams yra nepatrauklus – jis iš pagrindų nebuvo renovuotas nuo pat jo įkūrimo 1984 metais.

TVM, anksčiau veikusi VU patalpose, 2004 metais įsikūrė naujuose moderniuose rūmuose, į kuriuos buvo investuota 11,3 mln. litų. Įstaiga teikia visų pakopų universitetinį aukštąjį išsilavinimą, jai vadovauja buvęs „SEB Vilniaus banko” prezidentas Julius Niedvaras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.