Šeimininkai nesaugo savo vertybių

Pasibaigus ilgajam savaitgaliui pareigūnams teks tirti ne vieną vagystę. Neskaitant smulkesnių, Vilniuje įvykdytos dvi itin stambios vagystės iš butų.

Vagys abiem atvejais pasinaudojo išbandytu metodu. Į namus jie pateko pro balkonų langus. Dar penktadienio vakarą grįžę šeimininkai pastebėjo, kad jų buto Justiniškių gatvės name balkono durų stiklas išdaužtas. Vagys lengvai pateko į pirmame aukšte esantį nesaugomą butą ir kaip reikiant jame pašeimininkavo. Jie pagrobė LCD televizorių, nešiojamąjį kompiuterį, skaitmeninį fotoaparatą, mobiliojo ryšio aparatą, vyrišką laikrodį „Rolex”, tris žiedus su deimantais, aukso bei sidabro juvelyrinius dirbinius. Bute signalizacija įrengta nebuvo. Šeimininkai nuostolį įvertino 40 tūkst. litų.

Kitą vagystę šeštadienio vakare pastebėjo sostinės Tujų gatvės gyventojai. Įsilaužėliai į namą pateko per antro aukšto balkoną.

Jie paprasčiausiai išstūmė durų rėmą. Signalizacijos čia, kaip ir pirmajame bute, nebuvo. Vagys išnešė LCD televizorių, keturis laikrodžius, šešis mobiliojo ryšio telefonus, auksinius dirbinius, 100 eurų ir 15 tūkst. litų. Nuostolis siekia 129 tūkst. litų.

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus vadovas Sigitas Šemis ne kartą yra minėjęs, kad pareigūnus labai stebina kai kurių žmonių lengvabūdiškumas. Laikydami namie nemažai vertingų daiktų ir pinigų jie nepasirūpina jų saugumu. Pasak S.Šemio, pirmame ir antrame aukšte gyvenantys žmonės turėtų plastikinius langus statyti su specialiomis apsaugomis. Tuomet vagims nebūtų taip paprasta išstumti rėmus. Vadovas sakė, kad profesionaliam vagiliui tereikia tam sugaišti vos kelias sekundes. Pareigūnas pataria nelaikyti namie didelių pinigų sumų, o jei namie yra vertingų daiktų, būtinai įsirengti signalizaciją ar įsigyti pritvirtinamą seifą. Pasak pareigūnų, nedideli nepritvirtinti seifai vagims ne kliūtis. Tokį seifą lengva išsinešti su visu jo turinio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.