Geresnio uždarbio Airijoje ieškoję lietuviai įklimpo į sunkų teismų maratoną

Trys lietuviai vyrai kone kiekvieną mėnesį vienai ar dviem dienoms skrenda į Airijos sostinę Dubliną ne dirbti, o bylinėtis su buvusiais darbdaviais, rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.
Plytelių klijavimo meistras kretingiškis Stasys Tarvydas kartu su šiauliečiais Arūnu Kupriu ir Mariumi Gelžiniu bei dar penkiais lietuviais dėl jiems neišmokėto atlyginimo yra pareiškę pretenzijas.

Bendra visų lietuvių teismui pateikto ieškinio suma siekia apie 80 tūkstančių eurų (beveik 277 tūkstančius litų).

Savo uždirbtų pinigų pareikalavę aštuoni lietuviai netrukus sulaukė darbdavio atkirčio – jie buvo apkaltinti įrankių vagyste, kurių vertė esą siekia 4,5 tūkst. eurų (kiek daugiau nei 15 tūkst. litų).

Iš Airijos namo parvykusiam S.Tarvydui draugai vasario pabaigoje persiuntė firmos direktoriaus laišką, kuriame lietuvis kartu su brigados draugais buvo kaltinamas įvairių įrankių vagyste – esą nuo alkoholio apsvaigę lietuviai šturmavo darbo patalpas, grasino sumušti direktorių ir pasisavino kompanijai priklausančius įrankius.

Tačiau toje pačioje firmoje likę dirbti du lietuviai pasakojo, kad neva pavogtais įrankiais jie darbuojasi iki šiol.

Dabar neva pavogtų įrankių vertė neseniai padidėjo iki 6 tūkstančių eurų (beveik 21 tūkst. litų), o lietuviai dar yra kaltinami ir statybinių medžiagų vagyste.

Nuo pavasario iki šiol dėl vagystės nė karto taip ir neapklausti Lietuvos piliečiai į Dubliną netrukus vyks jau šeštą kartą. Jie jau dalyvavo keliuose baudžiamosios bylos teismo posėdžiuose, tačiau juose dar nepasirodė vertėjas į lietuvių kalbą.

Praėjusį mėnesį vienas lietuvių paskambino į Lietuvos ambasadą Airijoje ir mėgino pasiguosti, kad yra darbdavių apgauti ir neteisingai apvaginti, o teismai vilkinami jau keletą mėnesių. Tačiau atsiliepęs ambasados darbuotojas bet kokią pagalbą suteikti atsisakė, esą tai – pačių lietuvių problemos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Geresnio uždarbio Airijoje ieškoję lietuviai įklimpo į sunkų teismų maratoną"

  1. vilkelis

    LR ambasadoje sedi dar neliustruotas
    arba liustruotas VSD dir.kabinete.tai
    jis ir nesirupina LR pilieciiais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.