Buvusį gynybos ministrą Okruašvilį valdžia išsiuntė iš Gruzijos, teigia advokatė

Buvęs Gruzijos gynybos ministras Iraklijus Okruašvilis praėjusią naktį priverstinai, lydimas milicijos darbuotojų buvo pasodintas į lėktuvą, išskrendantį į Prancūziją, pareiškė ketvirtadienį spaudos konferencijoje jo advokatė Eka Beselija.
Pasak jos, trečiadienio vakarą ji susitiko su I.Okruašviliu, ir jis sakė, kad ketina dalyvauti protesto mitinge Tbilisyje lapkričio 2 dieną.

„Vėliau jis paskambino man telefonu iš oro uosto ir pranešė, kad jis jėga buvo priverstas palikti Gruziją”, – sakė E.Beselija.

Ji pažymėjo, kad I.Okruašvilio šeima „faktiškai yra Gruzijos jėgos struktūrų įkaitė”.

Vienas opozicijos lyderių ir buvęs artimas prezidento Michailo Saakašvilio bendražygis I.Okruašvilis rugsėjo pabaigoje duodamas interviu tiesioginėje „Imedi” laidoje, pareiškė, kad šalies vadovas yra įsivėlęs į korupciją ir užsakytas žmogžudystes.

Netrukus jis buvo areštuotas pagal kaltinimą pinigų plovimu, bet po kelių dienų viešai atsižadėjo savo žodžių ir buvo paleistas į laisvę už rekordinį 10 mln. larių (beveik 15 mln. litų) užstatą.

I.Okruašvilio šalininkai, taip pat daugelio opozicinių partijų lyderiai mano, kad buvusio pareigūno, neseniai įsteigusio opozicinę partiją, teisinis persekiojimas yra Gruzijos prezidento kerštas.

Savo ruožtu M.Saakašvilis pavadino melu kaltinimus nusikaltimais, kurių jam pažėrė buvęs darbuotojas, ir pabrėžė, kad Gruzijos opozicija turi teisę rengti protesto akcijas.

33-ejų metų opozicionieriaus areštas paskatino vienytis išsisklaidžiusius, kaip ir iki šiol, populiaraus tarp daugumos gyventojų M.Saakašvilio oponentus.

Opozicija, kuri spalio mėnesį Tbilisyje jau buvo surengusi didelį mitingą, tikisi, kad penktadienį į sostinę vėl susirinks tūkstančiai jos šalininkų ir pareikalaus prezidento atsistatydinimo

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.