Kijevas grasina Romai uždrausti „Alitalia” skrydžius

Kijevas pagrasino Romai uždrausti „Alitalia” ir kitų Italijos oro transporto vežėjų skrydžius, taip atsakydamas į atsisakymą leisti kompanijos „Ukrainos tarptautinės oro linijos” skrydžius, teigiama Ukrainos transporto ministerijos pranešime.

Italija atsisakė patvirtinti žiemos grafiką kompanijai „Ukrainos tarptautinės oro linijos”, todėl Ukrainos oro transporto vežėja buvo priversta atšaukti visus reguliarius skrydžius į Romą ir Milaną nuo spalio 31 iki lapkričio 5 dienos.

„Laiške, adresuotame Italijos aviacijos valdžiai, Valstybinė aviacijos administracija atkreipė dėmesį į būtinybę laikytis galiojančių dvišalių susitarimų ir pranešė svarstanti imtis analogiškų priemonių ir uždrausti reguliarius Italijos oro transporto vežėjų skrydžius į Ukrainą”, – teigiama Ukrainos transporto ministerijos aviacijos administracijos pranešime.

Administracijos duomenimis, Italija įvedė sankcijas prieš Ukrainos aviacijos bendrovę, nes Ukraina atsisakė suteikti Italijos bendrovei „Alitalia” 2007 m. žiemos laikotarpiu leidimą 14-kai reisų per savaitę iš Milano į Kijevą, septyniems iš jų buvo numatytas naktinis orlaivių stovėjimas Kijevo oro uoste.

Ukraina teigia esanti pasirengusi duoti leidimą šiems reisams, išskyrus teisę į naktinį stovėjimą.

Kijevas tvirtina, kad Roma pažeidė du tarpvalstybinio susitarimo dėl oro susisiekimo straipsnius.

Ukrainos oro transporto bendrovė pranešė, kad atšauktų skrydžių keleiviams bus pasiūlyti alternatyvūs skrydžių variantai.

„Ukrainos tarptautinės oro linijos” atlieka 250 reguliarių skrydžių per savaitę ir eksploatuoja 15 „Boeing-737” lėktuvų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.