Prašoma bankų atsisakyti mokesčio iš socialiai remtinų asmenų

Viešoji įstaiga „Vilniaus butai” pirmadienį oficialiai kreipėsi į bankus, veikiančius sostinėje, paragindama juos visiems laikams atsisakyti mokesčio, imamo iš žmonių, gyvenančių socialiniuose būstuose, už nuomos mokesčio įmokas „Vilniaus butams”.

„Mes tikimės, kad bankai sutiks prisidėti prie šios gražios ilgalaikės socialinės iniciatyvos. Juk socialiai remtiniems asmenims net keli sutaupyti litai yra labai svarbūs, todėl geranoriškas bankų sutikimas nebeimti mokesčio už nuomos įmokas jiems labai pagelbėtų”, – teigia „Vilniaus butų” direktorius Valentinas Grumbinas.

Šiuo metu socialinio būsto nuomininkai moka iki 1,70 lito už kvadratinį metrą socialinio būsto ploto. Dalį nuomos mokesčio sudaro kaupiamosios lėšos, kurios yra skirtos nuomojamoms gyvenamosioms patalpoms, taip pat su jomis susijusioms namo bendrosioms konstrukcijoms, bendrojo naudojimo patalpoms ir bendrajai inžinerinei įrangai atnaujinti. Šių lėšų negalima naudoti atlyginimams, premijoms ir jokiems kitiems tikslams, išskyrus būsto remontui ar inžinerinės įrangos atnaujinimui. Gyventojas kiekvieną mėnesį taip pat papildomai sumoka iki keturių litų bankams už įmokos įvykdymą.

„Didžiajai daliai socialinių būstų nuomininkų šis įmokos mokestis yra didelis, todėl bet kokių išlaidų, susijusių su gyvenamuoju būstu, sumažėjimas yra jaučiamas”, – sakė VšĮ „Vilniaus butai” direktorius V. Grumbinas.

VšĮ „Vilniaus butai” – tai nepelno siekianti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos įsteigta viešoji įstaiga, nuo 2006 metų administruojanti sostinės savivaldybei priklausantį socialinį būstą. Šiuo metu „Vilniaus butams” perduotas administruoti 2841 butas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.