Lietuvos ambasadorius Londone išrėžė pamokslą britų opozicijos lyderiui

Lietuvos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Vygaudas Ušackas išrėžė pamokslą britų opozicijos lyderiui Davidui Cameronui (Deividui Kameronui) dėl šio pokšto apie „vienakojes lietuvių lesbietes”.
„Dėl lietuvių gyvenančių, dirbančių ir studijuojančių D.Britanijoje, taip pat dėl stiprios ir besivystančios draugystės tarp mūsų šalių, aš būčiau dėkingas už operatyvų atsakymą, paaiškinantį jūsų pastebėjimus. Tai būtų nepaprastai naudinga, siekiant suprasti, ką turėjote mintyse savo aliuzija į „lietuves” ir kaip tai susiję su Menų taryba ar kita institucija, remiančia meninę veiklą”, – rašoma ambasadoriaus laiškė britų politikui.

V.Ušackas primena D.Cameronui, jog Britanijoje dirba ir studijuoja daugiau nei 100 tūkst. lietuvių, taip prisidėdami prie Jungtinės Karalystės ir Lietuvos ekonominių, kultūrinių bei politinių ryšių stiprinimo.

Lietuvos ambasadorius pabrėžia, jog britų politiko ironija Lietuvoje sukėlė sukėlė didelį pasipiktinimą. Anot jo, britų opozicijos lyderio atsakymas suteiktų galimybę tinkamai informuoti lietuvius, gyvenančius Jungtinėje Karalystėje ar savo šalyje, apie tokio pokšto priežastis.

Didžiosios Britanijos konservatorių partijos lyderis Davidas Cameronas neseniai papokštavo apie „vienakojes lietuvių lesbietes”.

Anot britų laikraščio „The Mail on Sunday”, D.Cameronas, kalbėdamasis su Meno tarybos atstovais, mestelėjo ironišką komentarą: „Tikiuosi, kad per daug neremsite vienakojų lietuvių lesbiečių”.

Komentaras veikiausiai reiškė nepritarimą neaiškiems meniniams projektams, kuriems pastaruoju metu, D.Camerono požiūriu, britų Meno taryba skyrė pernelyg didelį dėmesį.

Užsipultas dėl nejautraus komentaro D.Cameronas teisindamasis dar kartą įžeidė lietuvius sakydamas, jog kalbėjo ne apie vienakojes lietuvių lesbietes, o apie vienakojus lietuvių šokėjus.

41 metų D.Cameronas yra konservatorius, ir Bendruomenių rūmų opozicijos lyderis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuvos ambasadorius Londone išrėžė pamokslą britų opozicijos lyderiui"

  1. as

    tam koncervatoriui zasinui vienkiausiui reiketu kaili gerai ispilti kaip kada nors jis lankysis lietuvoj.lietuviai to nepamirs.saunuolis ambasadorius,kad lietuvele gina.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.