A.Čaplikas: dangoraižiai Šiaurės miestelyje – nauja socialinė bomba

Vilniaus m. Žirmūnų rinkimų apygardoje išrinktam Seimo vicepirmininkui liberalcentristui Algiui Čaplikui kelia nerimą į žiniasklaidą patekusi informacija apie tai, kad sostinės valdžia pradėjo svarstyti galimybę leisti verslininkams statyti aukštybinius pastatus teritorijoje tarp Kalvarijų, Tuskulėnų, Apkasų, Minties, Žirmūnų ir Žvalgų gatvių.

„Dangoraižiai buvusio „Šiaurės miestelio” teritorijoje gali tapti ne sovietinio palikimo, o tikra socialinė bomba. Tai, kad per į pastaruosius metus chaotiškai ir maksimaliai suspaustai užstatytą teritoriją planuojama dar įgrūsti kelis daugiau nei 35 metrų aukščio namus yra atviras pasityčiojimas iš šio kvartalo gyventojų. Jau dabar nuo neišspręstų transporto, vaikų darželių ir mokyklų problemų dūstantys Žirmūnai, įgyvendinus sostinės valdžios planuojamas vizijas faktiškai taps pasmerktųjų nenormaliam gyvenimui, mikrorajonu”, – įsitikinęs Seimo vicepirmininkas Algis Čaplikas.

Liberalcentristas primena, kad jungtinėmis politikų ir vietos bendruomenių pajėgomis prieš kelis metus buvo atlaikytas verslininkų spaudimas Žirmūnuose statyti dangoraižius, nes jie nebuvo įtraukti į Vilniaus miesto bendrąjį planą. Todėl dabar verslininkai prašo jau specialiuoju planu suteikti galimybę projektuoti aukštybinius pastatus.

„Panašu, kad per rinkimus apie gyventojų interesų gynimą be perstojo kalbėjusi dabartinė sostinės valdžia naujas statybas yra linkusi derinti tik su viena suinteresuota puse, visiškai ignoruojant vietos bendruomenę. Vien jau ši aplinkybė verčia abejoti būsimo projekto sėkme”, – teigia parlamentaras A.Čaplikas.

Atsižvelgdamas į tai Vilniaus Žirmūnų rinkimų apygardoje išrinktas Seimo vicepirmininkas oficialiai laišku kreipėsi į Vilniaus merą prašydamas informuoti apie vyksiančius svarstymus dėl dangoraižių Žirmūnuose, primygtinai reikalaudamas, kad visi su galimomis statybomis susiję klausimai būtų derinami su visuomene.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.