Devynios Džekio Čano gyvybės

Paskutiniaisiais metais nė viena draudimo kompanija nerizikuoja sudaryti sutarties su misteriu Džekiu Čanu. Labai jau daug firmų nusistekeno bemokėdamos pinigėlius už nesuskaičiuojamus aktoriaus traumas. O Čanas nesiliauja daryti pavojingų triukų. Filme „Piko valanda 3” Džekis šoka nuo Eifelio bokšto!

53 metų amžiaus Džekio Čano medicinos kortelė greičiausiai atrodo kaip daugiatomis veikalas. Kokių tik traumų jis tik negavo, ko tik nesusilaužė! Filmuodamasis juostoje

O baisiausia istorija nutiko filmuojant „Dievo šarvus” – jam tereikėjo nuo pilies sienos nušokti ant medžio. Kadangi vyrukui nepavyko kaip reikiant sugriebti šakos, jis visa jėga trenkėsi galva į žemę. Laimei, operacija pavyko sėkmingai, o skylę Čano galvoje buvo užtaisyta plokštele.

Kaip sakoma, jei žmogui nesiseka su mirtimi, sekasi su meile. Čanui tikrai sekasi, nors visuomenė to ilgai nežinojo. Pats populiariausias žmogus Honkonge įsigudrino nuslėpti, kad yra vedęs. Gandų Džekis niekada nekomentuodavo, ir tik praėjus penkeriems metams po vestuvių sužinota, kad jis – šeimos žmogus. Čano žmona – Taivano aktorė Lin Fen-Džao.

Į Holivudą, kuris paprastai svetimų nemėgsta, Čanas įsiveržė su nugalėtojo šūksniu „Ija-ja-ja!” Per savo karjerą jis suvaidino šimtuose filmų. Dešimt juostų režisavo. Vis dėlto didžiausia azijiečių, bei, žinoma, pasauline žvaigžde Džekį padarė komedinis triukų filmas „Piko valanda”. Nuo antrosios iki trečiosios dalies pasirodymo praėjo šešeri metai, tačiau publika nepamiršo inspektoriaus Li iš Honkongo, kurį vadina Čanas. Šį kartą didžioji dalis veiksmo vyksta Paryžiuje.

Vienose iš juokingiausių scenų dalyvauja garsusis režisierius Romanas Polanskis, kuris vaidino inspektorių sadistą. Kaip sekėsi su juo dirbti?

Man Polanskis – didis režisierius. Ir niekaip nesuprantu, kam jam prireikė vaidinti mažą epizodinį vaidmenį. Romanas labai geras aktorius, jis tiksliai jaučia kinematografinį laiką, žino, kaip sceną padaryti juokingą. Dabar galiu pasigirti, kad skėliau į veidą pačiam Romanui Polanskiui, – juokiasi Džekis.

Kiek žinoma, nė vienas filmas jums neapsieina be traumų. Šis – ne išimtis?

Šį kartą man pasisekė. Tik tiek, kad ant krūtinės nukrito sunkus stalas. Kiekvieną kartą traumų gaunu per kvailumą, – juokiasi aktorius. – Du kartus padariau triuką ir Bretas pasakė, kad pakaks. Ne, man pasirodė mažai. Nusprendėme padaryti dar vieną dublį. Virvelę, kur apverčia stalą, pritvirtino ne taip, ir jis užvirto ant manęs. Gerai, kad dar ant krūtinės, o ne nosies. tai būtų vaizdelis!

Ar solidus amžius netrukdo triukams?

Žinoma, aš jau nebe toks, koks buvau. Tačiau turiu didžiulės patirties, ir galiu padaryti taip, jog jūs patikėtumėte, kad Džekis dar gali šokinėti kaip jaunystėje. Žiūrovai žino, ką aš sugebu, tad negaliu jų nuvilti. Manau, kad „Piko valanda 3” pavyko. Geras scenarijus, didelis biudžetas, geros kokybės filmas.

Kokie ateities planai?

Svajoju dirbti iki tol, kol mano kūnas nelieps sustoti, juokiasi Džekis. – Prieš dešimt metų visiems sakiau, kad po penkerių metų išeinu į pensiją. O kur aš šiandien? Dabar filmuojuosi „Uždraustoje karalystėje” su Džetu Li. Kai baigsiu, režisuosiu pats filmą. 2009 m. planuoju vadinti režisieriaus Žang Žimo filme… O dar vedu TV šou, panašią į „Amerikietišką dievuką”. Mes ieškome naujo Džekio Čano, naujo Džeto Li, naujo Briuso Li… Iš 200 tūkst. jaunuolių atrinksim 10-20 talentingų kandidatų, tuomet aš pats jais užsiimsiu.

Jūs dar ir verslininkas?

Taip. Malaizijoje ir Sigapūre įkūriau savo kavinių tinklą – „Jackie Java Coffee”. Taip Azijoje užsiimu keistų transporto priemonių ant dviejų ratų – „Segway” – pardavimu. Turiu savo džinsų liniją „Jackie Chan”. Beje, siuva juos tame pačiame fabrike kaip ir „Levis”. Dabar tariuosi dėl kavinių įkūrimo arabų šalyse. Jie juokiasi, kad Džekio Čano užeigose niekas nepadės bombos, – juokauja aktorius. – Mane visi myli.

Kalbama, kad pirmojoje juostoje „Piko valanda” jūsų ir Kriso Takerio santykiai buvo nekokie…

Manau, kad problema buvo ta, kad vos vos kalbėjau angliškai. Nufilmuojame sceną, ir aš slepiuosi savo vagonėlyje. Aš drovus, Krisas irgi. Tačiau pamažu tapome draugai. Dabar bičiuliaujamės kaip reikiant. Jis mėgsta atvažiuoti į Honkongą neįspėjęs. Aš taip pat jį aplankau Los Andžele. Tikri draugai.

Džeki, ar yra kas nors, ko negalite padaryti?

Neturiu teisės bausti žmonių. Norėčiau būti tikras policininkas ir gaudyti narkotikų prekeivius. Įkrėsti proto žmonėms, kurie šiukšlina gatvėse. Honkonge nelabai griežtai baudžia už tokius nusikaltimus. Tai ne Singapūras. Žinote, kaip mane auklėjo? Jei numesdavau ant žemės ryžio grūdelį, tai buvau priverčiamas jį pakelti ir suvalgyti. Kaip išmokyti vaikus tvarkos, jei negalima bausti? Štai mano sūnaus kambaryje visiškas chaosas. 20 metų mokiau tvarkos, o naudos jokios. Jei tik valdžia leistų porą kartų „užversti” į sprandą, jis prisimintų visą gyvenimą. Na, o mano gyvenamoji vieta visada tvarkinga. Užeikite pas mane į prezidentinį numerį – vonioje džiūsta kojinės ir kelnaitės, kuriuos aš savo rankomis išsiskalbiau. Tikra tiesa!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.