Liberalcentristai nepritaria progresinių mokesčių idėjai

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) taryba pareiškė nepritarianti iniciatyvai įvesti Lietuvoje progresinius mokesčius.
Šeštadienį Vilniuje vykusiame posėdyje taryba priėmė rezoliuciją, kurioje, anot partijos pranešimo spaudai, „atmetė socialdemokratų brukamus” progresinius mokesčius. Taryba rekomendavo LiCS frakcijai Seime laikytis nuoseklios politikos ir atitinkami su koalicinės Vyriausybės programoje įtvirtintomis nuostatomis siekti, kad gyventojų pajamų mokesčio tarifas būtų sumažintas iki 20 proc.

„Užuot, kaip buvo tartasi, būtų spartinamas gyventojų pajamų mokesčio mažinimas visiems dirbantiesiems, socialdemokratai siūlo vėl veltis į mažai prasmingus ginčus, kuriam Lietuvos dirbančiajam reikia mokėti mažesnius, kuriam didesnius mokesčius. Visų pirma, atkreipčiau dėmesį į tai, kad progresiniai mokesčiai kertasi su koalicine sutartimi ir Seime patvirtinta Vyriausybės programa”, – posėdyje kalbėjo Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas

Jo teigimu, Lietuvoje šiuo metu labiausiai apmokestinami ne didžiausias pajamas gaunantys, o daugiausia iš darbo uždirbantys asmenys, todėl progresiniai mokesčiai socialinės nelygybės šalyje nesumažins, tačiau tikrai neleis formuotis bene pagrindiniam demokratinės valstybės ramčiui, vadinamajai viduriniajai klasei – kvalifikuotiems specialistams ir tarnautojams.

Šią savaitę premjeras Gediminas Kirkilas pranešė, kad ketina maždaug po 2 savaičių teikti Seimui svarstyti pasiūlymus dėl progresinių mokesčių įvedimo ir siekti, kad dėl jų būtų apsispręsta Seime svarstant 2008 metų biudžetą.

Pasak jo, 15 proc. būtų apmokestinamos gyventojų gaunamos pajamos iki 3 tūkst. litų, o didesnės – didesniu mokesčiu.

Liberalcentristai kartu su socialdemokratais, valstiečiais liaudininkais ir Pilietinės demokratijos partija yra suformavę valdančiąją koaliciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.