Airių rekordas „gelbės” uostamiesčio biudžetą

Pirmąkart Klaipėdos istorijoje žemės sklypą aukcione įsigijo užsienio įmonė. Čia bus statomas daugiaaukščių ir mažaaukščių gyvenamųjų namų kvartalas.

Maždaug 6 hektarų ploto žemės sklypas Savanorių gatvėje 6, netoli medelyno, vakar parduotas už rekordinę sumą – 28 mln. 900 tūkst. litų. Nuo pradinės kainos, paskelbtos atplėšus vokus, varžantis dviem aukciono dalyviams ji pakilo beveik 8 mln. litų.

Sklypą įsigijo UAB BNTP (Baltijos nekilnojamojo turto plėtra). BNTP įmonių grupės savininkė yra privati Airijos organizacija.

Sklypą įsigijusi bendrovė uostamiestyje jau yra investavusi į prekybos centrą „Grandus” ir verslo parką Laisvosios ekonominės zonos teritorijoje.

Vakar parduotame sklype numatyta 2-3 aukštų su mansardomis gyvenamųjų namų statyba.

Pasak Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, tokį susidomėjimą sklypu aukcione lėmė teritorijos patrauklumas, taip pat – paskirtis. Pastaruoju metu uostamiestyje komercinės paskirties sklypais nebesidomima, o gyvenamosios, nesvarbu kokie ir kur esantys, vis dar turi pirkėją.

Vakarykštis aukcionas „išgelbės” ir miesto biudžetą, į kurį šiemet rinkta mažiau pajamų nei tikėtasi.

„Šis aukcionas turėtų kompensuoti nepateisintus lūkesčius. Trys aukcionai šiemet pripažinti negaliojančiais, nors rezultatai buvo patvirtinti – dalyviai neatvyko pasirašyti sutarčių, o į biudžetą neįplaukė apie 3 mln. litų. Neįvyko šį mėnesį skelbtas sklypo, skirto sporto komplekso statybai, aukcionas”, – sakė R. Gružienė.

Lapkritį planuojama parduoti dar vieną gyvenamosios paskirties sklypą – statyti daugiabučiui – toje pačioje Savanorių gatvėje. Savo eilės dar laukia gyvenamosios paskirties sklypai Šiaurės prospekte, taip pat du prie Labrenciškių, irgi skirti statyti kvartalams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.