Šunį užmušęs vyras sės į teisiamųjų suolą

Šią savaitę Šilutės rajono apylinkės prokurorė Loreta Baguckienė surašė kaltinamąją aktą baudžiamojoje byloje dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei žiauraus elgesio su gyvūnais ir bylą perdavė nagrinėti Šilutės rajono apylinkės teismui.

Įtarimai byloje pareikšti 60-mečiui Šilutės rajono gyventojui J. A., kuris šių metų rugpjūčio 18 d., matant kitiems asmenims, tarp jų ir vaikui, žiauriai nukankino šunį.

Vyras pastūmė daugiabučio kieme invalido vežimėlyje sėdėjusį savo neįgalų sūnų, dėl ko šis su vežimėliu nuvirto ant žemės, atėmė iš jo grandinę, kuria buvo pririštas šuo, ir nusivedė gyvulį į sodą už ūkinio pastato. Čia, matant kitiems asmenis, taip pat ir vaikui, vyriškis metaliniu strypu, pritvirtintu prie grandinės, šunį mušė tol, kol gyvūnas nugaišo. Negyvą šunį vyriškis užkasė tik kitą dieną.

Pasak Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovės spaudai Palmiros Martinkienės, vienas iš egzekuciją stebėjusių jaunuolių įvykį nufilmavo, tačiau vėliau teigė nežinąs, kas filmuotus žiaurius vaizdus išplatino internete.

Anot L. Baguckienės, maksimali bausmė, numatyta už viešosios tvarkos pažeidimą – dveji, o už žiaurų elgesį su gyvūnais – vieneri metai nelaisvės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.