Parodoje „WorldFood Kazakhstan 2007” bus pristatyti ir lietuviški gaminiai

Penkios Lietuvos maisto pramonės įmonės dalyvaus 10-ojoje kasmetėje tarptautinėje Vidurio Azijos specializuotoje maisto pramonės parodoje „WorldFood Kazakhstan 2007”. Ši paroda vyks spalio 30-lapkričio 2 dienomis Almatoje, Kazachstane.

Parodos tematika – mėsa ir paukštiena, žuvis ir jūros gėrybės, pieno produktai ir ledai, riebalai, konditerijos ir duonos gaminiai, bakalėja, daržovės ir vaisiai, konservuoti maisto produktai, šaldyti maisto produktai, vaikų ir dietiniai maisto produktai, arbata ir kava, nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai.

„WorldFood Kazakhstan 2007” parodoje tikimasi sulaukti daugiau nei 300 kompanijų atstovų iš 30 pasaulio šalių.

Lietuvos stende bus pristatomi bendrovės „Dzūkija” sausainiai, šakočiai ir kiti gaminiai, „Plungės kooperatinė prekyba” eksponuos šaldytus VIČI produktus, „Švyturys-Utenos alus” demonstruos savo gėrimus, „Rivona” – sultis, konservus bei pieno produktus, „Naujasis Nevėžis” pasiūlys paragauti kviečių su priedais, javainių, traškučių.

Žemės ūkio ministerijos statistikos, 2006 m. į Kazachstaną eksportuota lietuviškos kilmės žemės ūkio ir maisto produktų už 7,5 mln. litų. Daugiausia į Kazachstaną eksportuojama pieno ir pieno produktų – už 4,6 mln. litų (61,2 proc. bendro eksporto į šią šalį). Didelę dalį eksporto į Kazachstaną sudarė maisto pramonės liekanos ir paruošti pašarai gyvūnams – jų eksportuota už 1,9 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.