Taja: „Gimiau po laiminga žvaigžde”

Vasarą pagimdžiusi antrą sūnų dainininkė Erika Klimenko-Taja vėl koncertuoja ir dovanoja savo gerbėjam lyriškas, romantiškas dainas.

Nėštumas atlikėjai nė kiek nepakenkė, o gausiai suteikė gerų emocijų ir naujų idėjų dainoms, kurios dabar tikriausiai bus dar lyriškesnės ir šiltesnės nei anksčiau.

Pramogų pasaulyje sukiesi jau penkti metai…

Kadangi viską pradėjau viena, lengva nebuvo, tam reikėjo pribręsti. Kai įrašinėjau pirmą dainą „Angelas baltas”, nežinojau, kuo viskas baigsis, vadybininkas klausė, ko būtent noriu, o aš nežinojau, ką atsakyti… Tiesiog norėjau kurti ir dainuoti…

Tavo dainos labai romantiškos ir gal net šiek tiek liūdnokos. Gyvenime taip pat esi romantikė?

Taip, romantikė. Pažįstami, pasiklausę mano dainų, pasakė, kad dainos – apie mano gyvenimą, ir jie labai teisingai pastebėjo. Dainos iš tikrųjų iš mano gyvenimo. Kartais, kai pasidaro liūdna, atsisėdu ir pradedu rašyti, tuomet ateina įkvėpimas, užplūsta stiprios emocijos ir parašau dainą.

Kur nors mokeisi muzikos?

Nesimokiau. Lankiau pora chorų, bet ten nemokė konkrečių dalykų.

Kaip manai, ar tavo muzikos stilius kiek nors pasikeitė per visus tavo karjeros metus?

Manau, kad nelabai… Neatitolstu nuo savęs. Šiuo metu kaip tik rengiam gyvą muzikinį projektą pavadinimu „Smooth Jazz”. Tai labai geras, kokybiškas projektas, ne plačiajai auditorijai. Muzika nutolusi nuo „popso”, bet bandysim derinti, žiūrėti, kad išeitų tikrai geras produktas.

Pakalbėkim apie vasarą gimusį sūnelį Domą. Kaip jis laikosi?

Puikiai. Jis tikras keliauninkas. Visur su manimi keliauja, esam labai prisirišę viens prie kito, – šypsosi dainininkė.

Kaip broliukai sutaria tarpusavyje?

Labai gerai. Vyresnėlis Nedas bučiuoja Domą, o šis tik pamatęs brolį išplečia akis ir sekioja žvilgsniu. Vyresnysis dabar gal kiek jaučia dėmesio stoką, bet nepavyduliauja.

Kas prižiūri vaikus, kai koncertuoji?

Domas kartais būna su manim, nes kitaip neišeina. Taip pat vyras labai padeda, na o vyresnėlis Nedas jau didelis, tai su močiute paliekam.

Kuris iš vaikų ramesnis?

Kol kas, aišku, Domas, – šypsosi dainininkė. – Nedas labai išdykęs vaikas. Vieną kartą pasiėmiau jį su savim koncertuoti, tai tas kartas buvo pirmas ir paskutinis, nes visus labai trukdė, išbalansuodavo muzikantus ir buvo sunku dirbti.

Kas šeimoj vaikams griežtesnis? Mama ar tėtis?

Visaip būna, bet gal tėtis griežtesnis. Vis tiek mama yra mama. Myli vaiką, kad ir ką jis padarytų, na o tėvelis turi būti šiek tiek griežtesnis. Stengiuosi dabar ir aš jau griežčiau auklėti, nes kai Nedas pradėjo lankyti mokyklą, išlindo visos auklėjimo spragos.

Būdama nėščia nuveikei ką nors muzikos srity?

Kol buvau nėščia nebuvo tokios euforijos ir įkvėpimo, kaip gimus kūdikiui. Nors daug koncertavau ir repetavau su muzikantais, vis dėlto norėjosi ramumos.

Kuris gimdymas buvo lengvesnis?

Nors per abu gimdymus darė operacijas, lengviau buvo antrą kartą. Gimdžiau privačioje klinikoje ir nenusivyliau.

Dar planuojat turėti vaikų?

Taip. Dar daugiausia dviejų norėtumėm, nes tiek daugiausia ištverčiau operacijų.

Kodėl taip trumpai mėgavaisi motinystės atostogomis?

Pakankamai pailsėjau ir manau, jau laikas grįžti į sceną, nes mano profesija yra labai tinkanti derinti su šeimos rūpesčiais. Galiu dienomis būti su vaikais, pati planuotis kada dirbu, kada ilsiuosi. Todėl daug laiko praleidžiami kartu.

Gal ruoši ką nors naujo savo gerbėjams?

Bus naujas albumas, bet negaliu pasakyti tikslios išleidimo datos. Šiuo metu įrašome naujas dainas, kurios bus tokios pat gražios ir romantiškos, – šypsosi atlikėja.

Gal yra kokių nors svajonių, kurių neįgyvendinai ir svajoji įgyvendint?

Aš visada turiu pilna svajonių, gyvenu jomis. Pati esu didelė svajotoja ir dėl to džiaugiuosi, nes turiu gyvenime dar daug tikslų, kuriuos stengiuosi įgyvendinti. Vaikystėje užsibrėžtos svajonės jau pasiektos, ir kai apie tai pagalvoju, sunku patikėti, kad tai padariau. Būna, pamąstau, kad tikriausiai gimiau po laiminga žvaigžde.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.