„Žalgirio” Eurolygos startas pažymėtas nesėkme

Kauno „Žalgirio” klubas pirmąsias Eurolygos varžybas išvykoje rezultatu 75:81 (21:19, 18:18, 22:20, 14:24) nusileido Bolonijos „Virtus” ekipai ir patyrė pirmąją nesėkmę A grupėje.

Pirmajame kėlinuke kova vyko apylygė, tačiau pranašumą dažniau turėdavo „Žalgiris”. Po taiklaus mūsiškių tritaškio „Žalgiris” buvo priekyje 10:7, bet čia pat italai atsakė tuo pačiu ir rezultatas vėl buvo lygus – 10:10. Po DeJuano Collinso dvitaškio „Žalgiris” išsiveržė į priekį 19:14. Po pirmojo kėlinuko – 2 taškų „Žalgirio” pranašumas – 21:19.

Antrajame ketvirtyje sėkmingai į žaidimą įsiliejo Marko Popovičius, kuris pataikė du tritaškius ir svečiai pirmavo 31:26. Kiek vėliau Goranas Jurakas atkovojo kamuolį puolime, pelnė 2 taškus ir padidino savo komandos pranašumą iki 7 taškų – 35:28. Vis dėlto kauniečiams nesėkmingai susiklostė ketvirčio pabaiga – 5 iš eilės taškus pelnę italai sumažino atotrūkį iki dviejų taškų ir komandos ilsėtis išėjo „Žalgiriui” pirmaujant 39:37.

Trečiajame ketvirtyje vyko permainingas žaidimas. Varžovų gretose puikiai rungtyniavo Allanas Andersonas, po kurio metimo „Virtus” pirmavo 46:43. Tiesa, itin sėkmingai žaidė Paulius Jankūnas, kurio metimas išlygino rezultatą – 49:49. G.Jurakas sumetė abi baudas ir kauniečiai vėl pirmavo – 61:56. Trečiasis kėlinukas baigėsi „Žalgiriui” esant priekyje 61:57.

Paskutiniajame kėlinuke laiminti komanda keitėsi daug kartų. Likus mažiau nei 2 minutėm ir toliau „Žalgirio” krepšį terorizavo A.Andersonas, po kurio metimo italai pirmavo 75:69. Čia pat sudėtingą tritaškį [ataikė M.Popovičius ir suteikė viltį kovoti dėl pergalės. Likus 50 sekundžių T.Beardas pataikė tik vieną baudos metimą ir komandas skyrė 2 taškai – 73:75. Po to taškai buvo įskaityti varžovams, o D.Collinso tritaškis skriejo pro šalį ir pergalė jau tapo nepasiekiama.

Po susitikimo žalgiriečių vidurio puolėjas Eurelijus Žukauskas teigė: „Turėjome vargo, išvykoje rungtyniauti nėra lengva. Galbūt buvome pavargę ir susitikimo pabaigoje pritrūko energijos. Nemanau, kad komandai ko nors truksta, tiesiog nepasisekė. Vis gi, manau, kad dar parodysime sėkmingesnį savo žaidimą, o gerinti dar yra ką.”

„Žalgiris”: P.Jankūnas – 15, J.Mačiulis (4 atk. kam., 5 klaidos) ir D.Collinsas (9 atk. kam.) – po 11, M.Popovičius – 9, M.Brownas ir T.Beardas (6 atk. kam.) – po 7.

„Virtus”: A.Andersonas – 28, W.Conroy – 11, G.Giovannoni – 9 (5 atk. kam.), D.Spenceris ir A.Crosariolas (8 atk. kam.) – po 8.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.