Kirgizijoje nušautas žinomas opozicijos žurnalistas

Kirgizijos Ošo mieste trečiadienį nužudytas uzbekų kalba leidžiamo laikraščio „Politika” žurnalistas Ališeras Saipovas, pranešė VRM atstovas.
Netoliese buvę praeiviai praneša, kad A.Saipovas buvo nužudytas gatvėje trimis šūviais iš pistoleto ar automato.

„Nužudytas trimis šūviais į krūtinę 19 val. 10 min.”, – pranešė agentūrai „Reuters” telefonu miesto milicijos skyriaus budėtojas, nepateikdamas išsamesnių detalių.

Šalia A.Saipovo nužudymo metu buvo žinomas Kirgizijoje politologas Ikbolas Mirsaitovas. Šiuo metu jis yra Kirgizijos valstybės saugumo komiteto vietos valdyboje. Jis nesužeistas, bet yra ištiktas šoko.

Šiuo metu, pasak miesto Vyriausiosios vidaus reikalų valdybos pareigūno, Oše paskelbtos žudiko paieškos, tikrinami visi įvažiuojantys į miestą ir išvažiuojantys automobiliai.

2007 metų rugsėjo 4 dieną A.Saipovui sukako 26 metai. Prieš kelis mėnesius jis tapo tėvu. Įvairiais savo gyvenimo laikotarpiais A.Saipovas bendradarbiavo su nepriklausoma agentūra Fergana.ru, dirbo „Amerikos balso” ir „Laisvės” radijo korespondentu. Pastaruoju metu leido uzbekų kalba labai greitai tapusį populiariu Kirgizijos pietuose laikraštį „Sijosat” (Politika).

ITAR-TASS, remdamasis pirminiais milicijos darbuotojų duomenimis, nurodo, kad žurnalisto nužudymas susijęs su jo profesine veikla.

Gruodžio 16 dieną Kirgizijoje paskirti pirmalaikiai parlamento rinkimai. Naujasis parlamentas turės priimti naują konstituciją, kuri padidina prezidento įgaliojimus. Po to praėjus savaitei, prezidento rinkimai vyks gretimoje Uzbekijoje.

Ošas yra Ferganos slėnyje, kurį yra pasidalijusios Uzbekija ir Kirgizija. Nuo seno šiame mieste yra daug išeivių iš Uzbekijos, kurie ne visada taikiai sugyveno su vietos kirgizais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.