Prezidentas palinkėjo naujajam STT vadovui dirbti „nebijant užminti kam nors ant kojos”

Prezidentas Valdas Adamkus, linkėdamas naujajam Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovui Žimantui Pacevičiui imtis aktyvesnių veiksmų kovoje su korupcija, vis dėlto pripažįsta, kad ši institucija negali išspręsti korupcijos problemų Lietuvoje.
„Prezidentas pabrėžė, kad STT vadovo uždavinys – sutelkti kolektyvą konstruktyviam darbui ir užtikrinti tarnybos veiklos tęstinumą”, – po ketvirtadienį vykusio susitikimo sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Jos teigimu, pokalbio metu V.Adamkus pažymėjo, jog sunku tikėtis, kad pora šimtų darbuotojų turinti STT išspręs korupcijos problemą Lietuvoje.

Anot atstovės spaudai, pagrindinė STT keliama užduotis – nustatyti priežastis, skatinančias korupcijos paplitimą, ir pateikti informaciją institucijoms, kurios turi įgaliojimus atitinkamai koreguoti teisės aktus.

Prezidentas taip pat pabrėžė, kad STT turėtų sustiprinti baudžiamojo persekiojimo funkciją, nes ši tarnyba yra pagrindinė teisėsaugos institucija, kuriai įstatymas suteikia pareigą atskleisti ir tirti korupcinio pobūdžio veiksmus.

„Aktyvūs veiksmai duoda ne tik akivaizdžius rezultatus, bet ir padeda formuoti visuomenėje nepakantumo korupcijai atmosferą”, – susitikime sakė prezidentas, linkėdamas naujajam STT vadovui dirbti „nebijant užminti kam nors ant kojos”.

Pats Ž.Pacevičius žurnalistams teigė sieksiąs tęsti pradėtas sistemos reformas. „Yra pas mus patvirtinta programa, planai iki 2010 metų, jokiu būdu nenorėčiau kažką stabdyti ar keisti, kad tai darbuotojams įneštų tam tikros nežinomybės”, – kalbėjo STT vdovas.

Dekretą dėl Ž.Pacevičiaus paskyrimo V.Adamkus pasirašė spalio 17 dieną.

STT direktorių prezidentas skiria ir atleidžia Seimo pritarimu. V.Adamkaus pateiktai Ž.Pacevičiaus kandidatūrai parlamentarai pritarė beveik vienbalsiai.

44-ejų Ž.Pacevičius dirbo pirmuoju STT vadovo pavaduotoju, o ankstesnį vadovą Povilą Malakauską paskyrus Valstybės saugumo departamento (VSD) generaliniu direktoriumi jis tapo laikinuoju tarnybos vadovu.

STT, kurios tikslas yra kovoti su korupcija, organizuotu nusikalstamumu ir nusikaltimais valstybės tarnybai, Ž.Pacevičius dirba nuo jos įkūrimo 1997 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.