Didžiasalyje brangsta butai

Po kalbų apie plytų fabriko statybą socialinėmis problemomis ir valkatų būriais garsėjančiame Didžiasalyje pajudėjo ir būsto rinka. Metų pradžioje vidutiniškai po 2,5 tūkst. litų kainavę apleisti butai čia pabrango iki 4 tūkst. litų.

„Mes kiekvieną dieną sulaukiame besidominčiųjų parduodamais butais skambučių”, – „Lietuvos rytui” sakė miestelio seniūnė Gema Pundienė.

Nežinodami, kaip atsikratyti nereikalingų butų, visai neseniai Didžiasalio gyventojai už juos prašydavo tik simbolinės sumos ar siūlydavo būstą padovanoti seniūnijai.

Butus nevietiniai pirkėjai ėmė supirkinėti sužinoję apie miestelyje iškilsiančią plytų gamyklą. Didžiasalyje veikusi keramikos gamykla bankrutavo 1995 metais.

Plytų gamyklą miestelyje žadanti statyti Vilniaus bendrovė „Luidas” šią vasarą aukcione įsigijo 4,05 ha žemės sklypą bei 99 metams išsinuomojo dar 3,9 ha žemės.

Statyba bei kelių tiesimu užsiimančiai bendrovei iškeltos dvi sąlygos.

„Luidas” statybos darbus turės pradėti ne vėliau kaip per pusantrų metų bei per pirmuosius gamyklos statybos metus atlikti ne mažiau kaip 30 proc. darbų.

Vien Utenos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija, šiemet surengusi septynis aukcionus, pardavė savo apskaitoje Didžiasalyje turimus 16 valstybės butų. Juos iš mirusių žmonių valstybė paveldėjo su skolomis.

Metų pradžioje vidutiniškai 2,5 tūkst. litų kainavę butai pabrango iki 4 tūkst. litų. Neretai tas pats asmuo aukcione įsigyja nuo dviejų iki penkių butų.

Šiemet mokesčių inspekcija ketina surengti dar tris butų pardavimo aukcionus.

„Nors aukcione parduodami butai neturi net langų ir dauguma yra visai nusiaubti, jų būklė pirkėjų nė kiek nedomina”, – sakė bendrovės „Didžiasalio komunalinės paslaugos” direktorius Arvydas Keturka.

Neabejojama, kad nekilnojamąjį turtą pusvelčiui supirkinėjantys perpardavinėtojai butus ateityje pelningai parduos į gamyklą dirbti atsikelsiantiems specialistams.

„Didžiasalio komunalinėms paslaugoms” priklauso 766 butai.

Apie 20 proc. butų, kuriuos paliko iš miesto dėl nedarbo išsikraustę gyventojai, yra tušti.

Gerokai Didžiasalyje padidėjo ir suremontuotų butų kainos.

Už 1-2 kambarių tvarkingą butą jau prašoma 15 tūkst. litų.

Būsimosios plytų gamyklos šeimininkai domisi galimybe įsigyti ir du visiškai tuščius daugiabučius namus Dumblių gatvėje. Juos nupirkti nori ir vienas turtingas Rusijos verslininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.