Putinas paskyrė atstovu Šiaurės Atlanto aljanse „vanagą” Rogoziną

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskyrė šalies nuolatiniu atstovo NATO nacionalizmo apologetą, priešiškai nusiteikusį Vakarams metų Dmitrijų Rogoziną, pranešė agentūrai „Reuters” informuotas šaltinis.
„Atitinkamą įsaką V.Putinas pasirašė vakar (antradienį)”, – pranešė trečiadienį jis.

43-ejų D.Rogozinas vadovavo partija „Tėvynė”, kuri per 2003 metų parlamento rinkimus netikėtai pasiekė aukštų rezultatų po agitavimo kovoti su nelegaliais imigrantais.

Politikas, kurį laiką vadovavęs Dūmoje Tarptautinių reikalų komitetui, ragino Rusiją didinti karines išlaidas, įžvelgdamas, kad Šiaurės Atlanto aljansas kelia grėsmę.

Kremliaus atstovas atsisakė komentuoti šį pranešimą apie paskyrimą.

Pats D.Rogozinas atsakė į „Reuters” klausimą apie paskyrimą, kad neturi oficialios informacijos.

„Man kol kas sunku tai komentuoti, nes dėl to nėra oficialios informacijos. Kaip galiu komentuoti įsaką, apie kurį nieko nežinau”, – sakė D.Rogozinas.

Dabar Rusijos nuolatinis atstovas Šiaurės Atlanto aljanse yra 57-erių metų Konstantinas Tockis.

Rusijos naujienų agentūros 2004 metais citavo D.Rogozino teiginį, kad NATO yra JAV įrankis „gana agresyviai” politikai vykdyti.

D.Rogozinas įtaria, kad NATO siekį plėstis į Rytus padiktavo ketinimas sumažinti Maskvos įtaką regione.

2006 metais D.Rogozinas pasitraukė iš aukščiausių partijos postų, nes, kaip aiškino „Tėvynės” aktyvistai, Kremlius ėmė spausti politiką, baigusi Maskvos valstybinio universiteto žurnalistikos fakultetą, pavydėdamas jam didėjančio populiarumo.

Ketvirtojo šaukimo Dūmos deputatas D.Rogozinas, vadovavęs nacionalpatriotiniam „Rusijos bendrijų kongresui” buvo vienas partijos „Didžioji Rusija” steigėjų, bet ji taip ir nebuvo užregistruota.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.