Europos Komisijos tinklapis „Langas į Ateitį” projektą pripažino geriausiu savaitės projektu

Asociacijos „Langas į Ateitį” vykdomas projektas „Lietuvos e. piliečio kompiuterinio raštingumo pradmenys” praėjusią savaitę buvo pripažintas kaip geriausias Europos Komisijos tinklapio „ePractice.eu” projektas („Editor‘s choice”).

ePractice.eu yra Europos Komisijos įkurtas tinklalapis, kuris siūlo naują paslaugą išsilavinusiai e. valdžią, e. sanglaudą ir e. sveikatą vienijančiai bendruomenei. Tai interaktyvi iniciatyva, suteikianti galimybę vartotojams aptarti ir įtakoti atvirus valdymo, politikos procesus bei būdus, kuriais remiantis veikia ir teikia paslaugas viešasis sektorius.

Tinklapis apjungia specialistus iš 27 Europos Sąjungos narių, šalių kandidačių bei Europos laisvosios prekybos organizacijos, tačiau šalys už Europos Sąjungos ribų taip pat aktyviai dalyvauja tinklalapio veikloje. Šiuo metu jame yra per šešis šimtus įregistruotų projektų, pateiktų iš 43 šalių.

Asociacija „Langas į ateitį” tinklapyje pateikė šiuo metu vykdomą švietimo projektą”Lietuvos e. piliečio kompiuterinio raštingumo pradmenys”. Pagal šį projektą visoje Lietuvos teritorijoje gyventojai mokomi interneto pradmenų. Iki kitų metų balandžio naudotis internetu planuojama apmokyti 50 tūkst. šalies gyventojų.

„Šiandien svarbiausia suteikti kuo didesnę naudą mūsų šalies gyventojams, padedant jiems integruotis į šiuolaikinę visuomenę ir vis daugiau žinių reikalaujančią darbo rinką. Kartu yra labai svarbu, kad šią mūsų veiklą kaip sėkmingą įvertino institucijos prie Europos Komisijos. Šis tinklapis yra dar viena vieta, kur turime galimybę parodyti sparčią Lietuvos pažangą kuriant modernesnę valstybę”, – sakė „Langas į ateitį” direktorė Loreta Križinauskienė.

Puslapio pagrindinė veiklos sritis yra ne tik projektų viešinimas, bet ir dalyvių patarimų, patirties, žinių keitimosi skatinimas internetinių paslaugų procese.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.