Turtas grąžintas valstyvei

Šalies žiniasklaidoje vėl mėgaujamasi jau įprasta tapusia „privilegijų” skandalo tema. Šįkart užkliuvo Seimo kanceliarijos išaiškinti neregistruoti butai.

Seimo kanceliarija informuoja, kad 2007 m. pradžioje buvo atlikta papildoma inventorizacija, kurios metu buvo aptikti ilgą laiką neregistruoti butai. Surinkusi reikalingą informaciją ir dokumentus Kanceliarija pradėjo jų registracijos procedūrą.

Visiškai nesuprantamas ir nelogiškas atrodo vieno dienraščio teiginys, esą „seimūnai papildė savo privilegijas” 6 tarnybiniais butais. Atvirkščiai, į valstybės institucijos apskaitą įtraukti ir įregistruoti surasti butai tokiu būdu grąžinami valstybei.

Tuo tarpu kitas dienraštis skelbiasi, kad Seimo kanceliarija „susiskaičiavo turimus butus” tik dienraščiui apie juos priminus. Tačiau dienraštis pats „pamiršo” parašyti, kad „priminti apie butus” susizgribo tik po to, kai Seimo kancleris spalio 5 d. įsakymu sudarė komisiją turto apskaitos ir registravimo procedūroms atlikti.

Žiniasklaidoje politikų žeriama kritika Kanceliarijai dėl neveiklumo, taip pat neturi pagrindo: jau įgyvendintas Seimo kanceliarijos vidaus struktūros pertvarkymas, išspręsti Kanceliarijos autoūkio, viešųjų pirkimų, strateginio planavimo klausimai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.