Ūkio bankas neigia informaciją apie pasisavintus milijonus

Ūkio bankas kategoriškai paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, neva jo darbuotojai iš banko pasisavino pusseptinto milijono litų.

„Aprašytoje byloje nei bankas, nei klientai nepatyrė materialinės žalos. Nei iš banko, nei iš jokio kliento sąskaitos minėtoji 6,5 mln. litų suma nebuvo pasisavinta”, – sakoma banko pranešime.

Žiniasklaidoje skelbiama, kad stambią aferą 2000-aisiais galėjo įvykdyti penki Ūkio banko darbuotojai ir dar vienos bendrovės finansininkas. Ją organizuoti neva galėjęs Ūkio banko Iždo departamento direktorius Romualdas Jonas Rutkauskas. Teigiama, kad Ūkio banko darbuotojai kaltinami pasisavinę 6 mln. 425 tūkst. 662 litus.

Komentuodamas minimą tyrimą, Ūkio bankas informavo, jog apie klientų atliktas operacijas, kurių sumos viršijo įstatymų nustatytą ribą, pagal teisės aktus buvo pranešta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos Pinigų plovimo prevencijos skyriui.

„FNTT atlikus tam tikrų klientų vykdytų operacijų analizę, paaiškėjo, kad buvę darbuotojai galėjo dalyvauti vykdant šių klientų įtartinas operacijas. Dėl nustatytų faktų iškelta baudžiamoji byla, kuri nagrinėjama Kauno apygardos teisme. Užtikriname, kad Ūkio bankas laikosi visų Lietuvos Respublikos įstatymų ir garantuoja pinigų ir atliekamų operacijų saugumą”, – sakoma Ūkio banko pranešime

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Ūkio bankas neigia informaciją apie pasisavintus milijonus"

  1. as

    n

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.