Eurolygoje debiutuos kurčias krepšininkas

Kartu su Kauno „Žalgiriu” Eurolygos A grupėje rungtyniausiančios Liublianos „Olimpija” komandoje žais ir 25 metų 204 cm ūgio puolėjas Miha Zupanas. Šis žaidėjas gali tapti pirmuoju kurčiu krepšininku Eurolygos istorijoje.

Pasak oficialios Eurolygos svetainės, M.Zupanas turnyre turėjo debiutuoti dar prieš metus, tačiau dėl problemų su kontraktu, jis negalėjo prisijungti prie „Olimpija” komandos.

Praėjusį sezoną krepšininkas žaidė vienoje Slovėnijos lygos komandų „Geoplin Slovan” ir tapo „Žvaigždžių dienos” dėjimų konkurso nugalėtoju. Be to, sužaidė 25 Adrijos lygos rungtynes ir vidutiniškai per 29 minutes pelnydavo 14,5 taško, atkovodavo 4,3 ir perimdavo 1,1 kamuolio.

Pats krepšininkas labai džiaugiasi galimybe žaisti pajėgiausiame Europos klubų turnyre. „Praėjusiais metais buvau labai nusiminęs, nes norėjau debiutuoti Eurolygoje. Vis dėlto sunkiai dirbau ir pasiekiau tikslą,” – Eurolygos žurnalistams pasakojo slovėnas.

Eurolygos žurnalistai pastebėjo, kad tikriausiai pirmą kartą kalbino krepšininką, kuris ne tik nėra žaidęs Eurolygoje, tačiau ir nėra gerai žinomas.

Pats M.Zupanas teigė, jog negirdi nuo gimimo. Vaikystėje jis lankė specialią mokyklą, kurioje išmoko tarti garsus bei šnekėti. „Iki 14 metų neturėjau nieko bendro su sportu išskyrus tai, kad patiko su draugais žaisti futbolą ir rankinį. Niekada negalvojau, jog vieną dieną tapsiu krepšininku. Visada mėgau dirbti, todėl per dešimt metų pasiekiau savo tikslą – žaisti Eurolygoje.”

Paklaustas, kaip susikalba su komandos draugais ir treneriu, M.Zupanas tvirtino, jog šiuolaikiniam pasaulyje viskas yra gana paprasta. „Modernių technologijų dėka gyvenimas tapo lengvesnis. Turiu prietaisą, kurį įsistatau į ausį ir galiu girdėti garsus, be to, moku skaityti žmonių lūpomis. Kartais girdžiu geriau nei problemų neturintys žmonės, nes prietaisas gaudo visus garsus ir siunčia juos man,” – paaiškino M.Zupanas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.