Džiazo žvaigždė iš Detroito

Lapkričio 4 dieną Vilniaus kongresų rūmuose skambės vieno geriausių šių laikų džiazo vokalistų Denniso Rowlando muzika

D.Rowlandas gimė ir augo Detroite (JAV) – mieste, garsėjančiame kokybiška muzika. Kaip yra prisipažinęs atlikėjas, kaip tik čia, būdamas penkerių ar šešerių, jis pirmą kartą išgirdo Joe Williamso kūrinį „Every day”. Įrašas paliko tokį stiprų įspūdį, kad dar būdamas vaikas D.Rowlandas nusprendė atsidėti muzikai.

Atlikėjas pripažįsta, kad daugiausia įtakos jo muzikiniam stiliui turėjo Dukas Ellingtonas ir Handelsas Messiahas bei „visa, kas sugebėjo įsisprausti tarp jų”. D.Rowlandas septynerius metus koncertavo kartu su vienu didžiausių visų laikų „Count Basies” orkestru. Jam teko koncertuoti su tokiomis legendomis kaip Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn ir Tonis Bennettas.

Devintojo dešimtmečio viduryje D.Rowlandas atrado dar vieną aistrą – teatrą. Arizonoje jis vaidino garsiuose spektakliuose „Jesus Christ Superstar”, „Big River” ir „Little Shop Of Horrors”. Vis dėlto puiki aktoriaus karjera neužgožė aistros muzikai, 1980-aisiais pasirodo jo albumas „On the road”, pelnęs „Grammy” apdovanojimą.

1995 metais solinę karjerą pradėjęs D.Rowlandas klausytojus pakerėjo ne tik balsu, bet ir gebėjimu išskirtinai derinti džiazo, bliuzo, R&B, soul elementus.

Pastarasis atlikėjo albumas „Now Dig This” skamba itin šiltai, o melodingas D.Rowlando balsas klausytojus nukelia į penktąjį ir šeštąjį dešimtmečius, lengvai alsuojančius Milo Daviso atmosfera.

Šiam albumui atlikėjas subūrė vadinamąjį svajonių kolektyvą: pianistą Joe Samplą, trimitininkus Wallacą Roney ir Salą Marquezą, būgnininką Greggą Fieldą, kontrabosininką Chucką Berghoferį ir tenorą bei saksofonininką Terrį Harringtoną.

Charizmatiškas atlikėjas giriamas ne tik dėl išskirtinio balso. Scenoje jis sukuria savitą ir itin jaukią atmosferą.

Atlikėjo gerbėjų nestinga ir Europoje. Pernai atlikėjas savo koncertu sužavėjo ir estus. Kai pasirodė „Now Dig This” albumas, kritikai vis garsiau ėmė kalbėti, kad D.Rowlandas – neabejotinai vienas geriausių mūsų dienų džiazo vokalistų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.