Taksi vairuotojai – plėšikų grobis

Vilniaus policijos pareigūnai sučiupo du taksi vairuotojui ginklu grasinusius ir jį apiplėšusius jaunuolius. Trečio dar ieškoma.

Viename sostinės rajonų užvakar vakare sulaikytas aštuoniolikmetis prisipažino padaręs nusikaltimą. Gintis jam nebebuvo prasmės: per kratą jo namuose pareigūnai surado kai kuriuos iš taksisto atimtus daiktus. Vakar paprašyta teismo leidimo jį suimti. Dėl to paties nusikaltimo įtariamas jo bendras buvo sulaikytas prieš kelias dienas. Dvidešimt vienų metų vaikiną teismas leido suimti mėnesiui. Abu įtariamieji policijai gerai žinomi. Jie buvo teisti už plėšimus, tačiau už grotų dar nebuvo patekę, atsipirko bausmėmis vykdymą atidedant. Pareigūnai tikisi, kad šįkart bausmės greičiausiai bus griežtesnės. Trečio įtariamojo ieškoma. Pareigūnai nustatė įtariamojo asmenybę ir teigia, kad jį sulaikyti – tik laiko klausimas.

Nusikaltimas įvykdytas prieš gerą savaitę. Bendrovės „Ekipažas” taksi automobilį paryčiais iškvietė į sostinės Lazdynų rajoną. Įsėdę trys vaikinai paprašė nuvežti į Skroblų gatvę. Tačiau atvykus nurodytu adresu nei pinigų mokėti, nei išlipti keleiviai neketino. Jie išsitraukė peilį ir pistoletą. Kol kas aiškinamasi, ar ginklas buvo kovinis, ar dujinis. Sulaikant įtariamuosius ir per kratas pistoleto rasti nepavyko.

Grasindami vaikinai privertė vairuotoją atiduoti asmeninius daiktus – pinigus, mobilųjį telefoną. Iš mašinos buvo pagrobtas taksometras, magnetola, kiti daiktai. Į automobilį plėšikai nesigviešė – šis per lengvai atpažįstamas. Atsipeikėjęs po išgąsčio vairuotojas paskambino į bendrovę ir pranešė apie įvykį. „Vairuotojas nenukentėjo. Pamatęs ginklus jis nesipriešino užpuolikams. Jei būtų pasipriešinęs, viskas galėjo baigtis blogiau”, – LŽ sakė Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Turtinių nusikaltimų skyriaus viršininkas Sigitas Šemis. Pasak pareigūno, rasti visi pavogti daiktai, po teismo jie bus grąžinti. „Ekipažo” direktorius Andrejus Plisko sakė, kad vairuotojas ir po įvykio tebedirba bendrovėje. Automobilis yra jo nuosavybė, bendrovė jį tik nuomoja. Kad žmogus galėtų dirbti, „Ekipažas” laikinai paskolino jam reikiamą įrangą. Pasak A.Plisko, anksčiau pasitaikydavo daugiau vairuotojų užpuolimų, dabar tai jau retenybė. Daugių daugiausia klientai taikosi pasprukti nesusimokėję už paslaugą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.