Atsistatydino neetiškai pasielgęs Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros vadovas

Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Stanislovas Stulpinas, kuris neseniai gavo įspėjimą už profesinės etikos principų pažeidimą, pateikė atsistatydinimo iš tarnybos prašymą.
Generalinio prokuroro Algimanto Valantino įsakymu A.Stulpinas atleistas nuo spalio 23 dienos, pranešė Generalinė prokuratūra.

Prokurorų etikos komisija anksčiau šį mėnesį nusprendė, kad S.Stulpinas, savo iniciatyva skambindamas žurnalistei ir paskelbdamas neskelbtinus ikiteisminio tyrimo duomenis aplinkosaugininkės byloje, pažeidė Prokurorų etikos kodekse numatytą teisingumo principą.

Šis principas reikalauja vadovautis tuo, kad asmuo, įtariamas padaręs teisės pažeidimą ar nusikalstamą veiką, yra laikomas nekaltu tol, kol nėra pripažintas kaltu pagal įstatymą.

Už padarytus pažeidimus komisija S.Stulpinui nutarė taikyti 3 poveikio priemones – pažeidimo pripažinimą, įspėjimą ir informacijos apie paskelbimą visuomenei.

Spaudos konferencijoje rugpjūtį Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūta Baškytė pareiškė, kad prokuroras S.Stulpinas spaudė ją leisti daugiau statybų pajūrio regioniniame parke. Čia apsauginėje zonoje žemės turi ir S.Stulpino šeima.

S.Stulpino vadovaujama uostamiesčio apylinkės prokuratūra R.Baškytei buvo pareiškusi įtarimus dėl aplaidaus darbo – esą kai kurie jos pasirašyti raštai sudarė sąlygas neteisėtoms statyboms Kuršių nerijoje. R.Baškytės tvirtinimu, šis ikiteisminis tyrimas buvo S.Stulpino kerštas dėl jos „nenuolankumo”.

Klaipėdos apygardos prokuratūra rugpjūčio pabaigoje nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl įtarimų Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorei esą aplaidžiai atlikus pareigas.

Tyrimas nutrauktas, Klaipėdos apygardos prokurorams nusprendus, kad R.Baškytė nepadarė nusikaltimo.

Prokurorai dėl savo kolegos veiksmų atliko tarnybinį tikrinimą. Buvo aiškintasi, ar teisėtai buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl R.Baškytės tarnybos pareigų tariamo neatlikimo.

Tarnybinio patikrinimo išvadoje buvo konstatuota, kad savo veiksmais leidęs kitiems asmenims susiformuoti nuomonei, kad jis piktnaudžiauja suteiktais įgaliojimais ir, naudodamasis tarnybine padėtimi, tvarko žmonos nuosavybės dokumentus, S.Stulpinas galimai pažeidė prokurorų etikos kodeksą.

Tarnybinį tyrimą atlikusi Generalinės prokuratūros prokurorų komisija konstatavo, kad S.Stulpinas, kalbėdamas su R.Baškyte apie galimybę palikti jo žmonos nuosavybės teise priklausantiems naujai formuojamiems sklypams nustatytą 7-8 procentų užstatymo tankį, nedarė spaudimo dėl konkretaus jos sprendimo priėmimo.

Tačiau savo veiksmais (skambučiai telefonu, pokalbis prokuratūros patalpose) leido kitiems asmenims susiformuoti nuomonei, kad jis piktnaudžiauja suteiktais įgaliojimais ir naudodamasis tarnybine padėtimi tvarko žmonos nuosavybės dokumentus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.