Latvijos ambasadorius Estijoje neblaivus vairavo automobilį, rašo laikraštis

Rugsėjį policijos darbuotojai Taline sulaikė Latvijos ambasadorių Estijoje Richardą Mucinį, kuris neblaivus vairavo automobilį ir išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą.

Tai trečiadienį rašo laikraštis „Postimees”.

Šių metų rugsėjo 20 dieną automobilis su diplomatiniais numeriais išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą Talino Lasnamėjės rajone. Policininkai sustabdė transporto priemonę ir nustatė, kad prie vairo buvusio Latvijos ambasadoriaus Estijoje kraujyje yra daugiau kaip dvi promiles alkoholio.

Į įvykio vietą buvo iškviesti Apsaugos policijos, kuri užtikrina užsienio diplomatinių misijų saugumą, atstovai. Jie nuvežė išgėrusį ambasadorių namo.

Apie incidentą buvo pranešta tik Estijos užsienio reikalų ministerijai, kuri pateikė Latvijos URM oficialią notą.

„Latvijos ambasadorius atsiprašė ir pridūrė, kad apgailestauja dėl to, kas įvyko”, – sakė laikraščiui Estijos URM spaudos tarnyba.

Latvijos URM sekretorius spaudai Ivaras Lasis pranešė BNS, kad gavus pranešimą iš Estijos dėl ambasadoriaus buvo iškelta drausminė byla. Ar bus nubaustas ambasadorius, bus žinoma tik tada, kai baigsis jos tyrimas.

Pasak Apsaugos policijos Saugumo skyriaus direktoriaus Tarmo Korvo, Latvijos ambasadoriaus atvejį galima laikyti išimtimi, nes diplomatai paprastai yra mandagūs ir inteligentiški žmonės.

Daugiausiai reikalų Apsaugos policijai tenka turėti su neblaiviais Rusijos diplomatais. Pavyzdžiui, vienas jų prieš kelerius metus, grįždamas iš šventės, trenkėsi savo automobiliu į medį netoli Baltijos geležinkelio stoties Taline, rašo laikraštis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.