Pirmoji sezono premjera – ne tik vaikams

Šiandien Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre mažųjų ir suaugusiųjų žiūrovų laukia premjera – Antano Kučinsko „Bulvinė pasaka”, statytojų apibūdinamakaip nuotaikingas žaidimas, trileris ir dar viena nacionalinė opera.

Vakar spaudos konferenciją surengusi spektaklio kūrybinė grupė trykšte tryško gera nuotaika. Viliamasi, kad pačius statytojus įtraukusio smagaus darbo rezultatas patiks ir auditorijai.

Kompozitoriaus A. Kučinsko „Bulvinė pasaka”, kuriai libretą sukūrė dramaturgė, poetė bei aktorė Daiva Čepauskaitė, siejasi tiek su dabartiniu metų laiku, tiek su nūdienomis aktualijomis.

Laikinai teatro vadovo pareigas einantis režisierius Ramūnas Kaubrys, jo asistentas Aurelijus Liškauskas, teatro meno vadovas Stanislavas Domarkas pristatydami spektaklį sakė, kad operoje nėra tradicinių „gerų” ir „blogų” veikėjų ir vaikams skirtuose kūriniuose pasitaikančio moralizavimo.

„Dvi stovyklos, dvi armijos – daržovės ir pelės, tarp kurių verda karas dėl maisto – turi žmogiškųjų savybių, vadovaujasi savo vertybių skale. Ši opera skatina vaikus tapti drąsesnius, šauniau jaustis gyvenime. Manau, kad geriausiai optimistišką jaunosios kartos gyvenimo motyvaciją gali sukurti būtent tokie – žaismingi, spalvingi, sukeliantys juoką spektakliai”, – sakė R. Kaubrys.

Spalvų čia tikrai netrūks: operos scenografinis sprendimas, kuriuo pasirūpino Artūras Šimonis ir Vilija Šuklytė – vizualiai įspūdingas. Personažų, kurie vilkės originaliais grynų spalvų kostiumais, slėpiančias solistų figūras, santykių peripetijos rutuliosis stilizuotoje žaidimų aikštelėje. Kalnelis, krepšinio aikštelė, boksas ir vandens karas – tai tik dalis bulvių ir pelių batalijų, kurių baigtis vaikų pasakos požiūriu bus netipiška.

R. Kaubrys akcentavo, kad Lietuvoje nedaugelis teatrų gali pakviesti mažuosius žiūrovus į tikrą operą, kurioje groja orkestras, dainuoja profesionalūs solistai ir choras. Šiuo požiūriu „Bulvinė pasaka” – dar vienas svarus indėlis į nacionalinės vaikų operos istoriją.

Tradiciją skirti dėmesio mažųjų auditorijai teatras puoselės ir toliau – po „Bulvinės pasakos” kūrybinė grupė planuoja statyti Vladimiro Konstantinovo operą vaikams H. K. Anderseno pasakų motyvais „Ką senelis pasakys – viskas bus gerai”.

Be kita ko, šiandien, prieš pat vidurdienį, kai bus rodoma „Bulvinė pasaka”, teatre bus atidaryta ir vaikų piešinių paroda „Mano spalvotoji muzika”, kuriai savo darbus atsiuntė apie 150 jaunųjų dailininkų iš visos Klaipėdos apskrities. Ši paroda – teatro vykdomo edukacinio projekto „Stebuklingas teatro pasaulis” dalis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.