R.Šiškauskas padėjo iškovoti pirmą pergalę Eurolygoje

Per Eurolygos naujojo sezono atidarymo rungtynes Rusijos čempionas Maskvos CSKA Lenkijoje nepasigailėjo Sopoto „Prokom Trefl” ekipos, kurioje rungtyniauja du lietuviai. 13 taškų prie pergalės prisidėjęs Ramūnas Šiškauskas buvo trečias komandoje pagal rezultatyvumą.

Pirmadienį per A grupės, kurioje yra ir Kauno „Žalgiris”, rungtynes Sopote CSKA šeimininkus įveikė rezultatu 88:69 (13:16, 32:16, 24:18, 19:19).

R.Šiškauskas per 18 min. pataikė 2 tritaškius metimus iš 3, vienintelį mestą dvitaškį, 5 baudų metimus iš 8 ir rezultatyvumu komandoje nusileido tik Matjažui Smodišui (18 tšk.) bei Nikolaosui Zisiui (15). Pastarasis po rungtynių tikino nusivylęs varžovu: „Maniau, jog Sopoto komanda sugeba daugiau… Vis dėlto „Prokom Trefl” ekipos sudėtis atrodo įspūdingai. Mums sunku buvo tik iš pradžių, kai ieškojome būdų susitvarkyti su starto jauduliu.”

„Visos rungtynės mums svarbios, tad reikšmės jokios neturėjo, kad šis susitikimas buvo Eurolygos sezono pradžia, – po rungtynių kalbėjo R.Šiškauskas. – Mes norime laimėti kiekvienas rungtynes. Galutinis rezultatas tarsi parodo, kad rungtynės nebuvo itin sunkios, tačiau teko nemažai paplušėti.”

Šeimininkų komandoje sėkmingiausiai žaidė 25 taškus pelnęs Milanas Gurovičius.

„Prokom Trefl” ekipai Donatas Slanina per 18 minučių pelnė 10 taškų (2-4/5, 3-0/1, 1-2/2), perėmė 2 ir atkovojo 1 kamuolį bei 4 kartus suklydo. Jo komandos draugas Tomas Masiulis per 22 minutes pelnė 2 taškus (2-0/1, 1-2/4), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 1 metimą.

„CSKA krepšininkai žaidė idealiai nuo antro kėlinio pradžios iki varžybų pabaigos, – sakė Sopoto komandos vyriausiasis treneris Eugeniuszas Kijewskis. – Jie įrodė, kad sezonui pasirengę geriau. Mes privalome dirbti ir išsaugoti pasitikėjimą savo jėgomis.”

Eurolygos varžybose varžysis 24 ekipos, padalytos į tris grupes. Reguliarujį sezoną klubai žais po du ratus. Į kitą varžybų etapą pateks penkios geriausios kiekvienos grupės ekipos bei absoliučiai geriausia šeštąją vietą užėmusi komanda.

Finalo ketverto turnyras 2008 metų gegužės 2-4 dienomis vyks Madride (Ispanija).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.