Mokinio krepšelio naudojimo principai bus peržiūrėti – premjeras

Seimo konservatoriai premjerą įtikino, kad reikia peržiūrėti mokinio krepšelio suformavimo ir jame esančių lėšų panaudojimo tvarką.
Premjeras Gediminas Kirkilas antradienį konservatorių frakcijos posėdyje pažadėjo, kad mokinio krepšelio naudojimo principai bus peržiūrėti.

Konservatoriai piktinosi, kad kaimo mokyklose lieka nepanaudotų mokinio krepšelio lėšų, nes jose nėra aukštos kvalifikacijos mokytojų ir jiems nemokami priedai už kvalifikaciją.

Jie priekaištavo, kad iš mokinio krepšelio finansuojamas pedagogų kvalifikacijos kėlimas, kuris kartais esąs abejotinas, tačiau mokyklos negali už šias lėšas įsigyti suolų moksleiviams ar įstatyti sandaresnių langų.

Plungės rajono merė Elvyra Valerija Lapukienė siūlė leisti mokykloms įvairiau naudoti sutaupytas mokinio krepšelio lėšas.

„Dabar Valstybės kontrolė nepripažįsta, kad suolas yra mokymo priemonė”, – kalbėjo merė.

Konservatorių frakcijos seniūnė Irena Degutienė siūlo mokykloms sutaupius mokinio krepšelio lėšų leisti jas panaudoti mokyklos remontui: „Jeigu klasėje šalta, tai toks ir mokymasis tėra”.

Pasak G.Kirkilo, Švietimo ir mokslo ministerija norėtų pasiskolinti lėšų mokyklų remontui, tačiau, pasak G.Kirkilo, tai beveik neįmanoma: „Mes negalime didinti biudžeto deficito”.

Analizuodami kitų metų biudžetą, parlamentarai jau yra pasiūlę sumažinti valstybės skolos aptarnavimui skirtas išlaidas ir sutaupytas lėšas – kelias dešimtis milijonų litų – skirti įvairių šalies mokyklų remontui.

I.Degutienė perspėjo: jeigu kitų metų biudžete nebus padidintas sveikatos ir švietimo sistemų finansavimas, dalis konservatorių nebalsuos už biudžeto projektą.

Frakcijos seniūnė įtaria, kad kai kurioms sritims finansavimas apkarpytas dėl to, kad stringa Europos Sąjungos finansuojamų projektų įgyvendinimas ir reikia vis didesnio jų kofinansavimo iš valstybės biudžeto.

2008 metų biudžete švietimui numatoma skirti 18,9 proc. lėšų daugiau negu šiais metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.