Mėsos cecho modernizavimui – daugiau kaip 3,8 mln. litų

Bendrovė „Rukesa ir ko” baigė modernizuoti mėsos cechą. Į jį investuota daugiau nei 3,8 mln. litų, iš jų beveik 1,5 mln. litų buvo finansuojama iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Investuoti į mėsos cecho modernizavimą paskatino būtinybė atnaujinti morališkai ir fiziškai pasenusią nebeefektyvią gamybos įrangą, naujoms technologijoms ir dinamiškai gamybai nebetinkantį pastatą, be to, teko visiškai įgyvendinti ES mėsos perdirbimo įmonėms keliamus reikalavimus.

Bendrovei „Rukesa ir ko” kaip mėsos perdirbimo įmonei Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba buvo suteikusi pereinamąjį laikotarpį, per kurį įmonė turėjo modernizuoti mėsos cechą, kad atitiktų ES veterinarijos, sanitarijos, higienos ir maisto saugos reikalavimus, keliamus perdirbėjams.

Rekonstravusi savo pastatą bei modernizavusi įrangą, investavusi į naujas technologijas, „Rukesa ir ko” prisidėjo prie palankių sąlygų kūrimo tiek aplinkinių regionų, tiek visos Lietuvos mėsos gamintojų plėtrai, kokybiškų mėsos gaminių gamybai, gamtos apsaugai.

Gamybos srautai sureguliuoti pagal visus veterinarinius, higienos, sanitarijos, maisto saugos ir kitus reikalavimus. Įsigyti naujausi mėsos perdirbimo įrengimai sudaro prielaidas dar labiau pagerinti gaminių kokybę, gaminti ir tiekti į rinką įvairesnius bei didesnės pridėtinės vertės mėsos produktus.

Dabar bendrovė „Rukesa ir ko” atitinka visus ES reikalavimus, keliamus maisto gamintojams, ir yra viena iš moderniausių žemės ūkio produktų perdirbimo įmonių Vilniaus apskrityje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.