Bin Ladenas ragina Irako sukilėlius susivienyti

„Al Qaeda” lyderis Osama bin Ladenas naujame įraše, kurį pirmadienį transliavo „al Jazeera”, ragina Irako sukilimo lyderius pamiršti nesutarimus ir susivienyti bendrai kovai su JAV vadovaujama koalicija.
Kreipdamasis į „brolius kovotojus Irake” O.bin Ladenas šiame garso įraše ragina kovotojų grupuotes atlikti savo „pareigą susivienyti, kad taptų viena, kaip nori Dievas”.

„Mano broliai, mudžahidų emyrai, musulmonai laukia, kol jūs susibursite po viena vėliava, kad būtų galima pasitarnauti teisingumui”, – sakoma įraše, kurio autentiškumo patvirtinti kol kas neįmanoma.

O.bin Ladenas taip pat sako, kad kai kurie kovotojai padarė klaidų, tačiau plačiau apie tai nekalba ir ragina sukilėlius nesekti „aklai savo lyderiais ir grupėmis”.

Jis ragina kovotojus „saugotis sektantiškumo ir neprisidėti prie kokių nors partijų, grupuočių ar tautų” ir sako: „Esame tikėjimo broliai, nes priklausome islamui, o ne kokiai nors genčiai, organizacijai ar šaliai”.

Tai dar vienas O.bin Ladeno įrašas nuo rugsėjo 20-osios, kai jis paragino pradėti džihadą – šventąjį karą – su Pakistano prezidentu Pervezu Musharrafu (Pervezu Mušarafu) dėl jo administracijos paramos Vašingtonui.

„Al Jazeera” garso įrašą leido rodydama O.bin Ladeno nuotrauką.

JAV kariškiai ir Irako pareigūnai sako, kad įvairiose Irako dalyse tūkstančiai irakiečių, sekdami sunitų genties šeicho Abdul Sattaro Abu Rishos (Abdul Sataro Abu Rišos) pavyzdžiu, įsitraukė į kampaniją tvarkai kartu su JAV pajėgomis atkurti.

Minėtas šeichas, kuris rugsėjo 13-ąją per „al Qaeda” išpuolį buvo nužudytas, įtikino JAV okupacijai nepritariančias sunitų gentis prisidėti prie kovos su „al Qaeda” įkvėptomis vietos ekstremistų kuopelėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.