S.Ferguson surimtėjo

Jorko kunigaikštienė Sarah Ferguson pastaruosius penkiolika metų, kai išsiskyrė su princu Andrew, daugiausia laiko leidžia užsienyje – siekia užsidirbti daugiau pinigų, nes išlaidžiai kunigaikštienei reikėjo sumokėti skolas.

Įvairiausi susitikimai ir renginiai užtikrino jai patogų gyvenimą, nors dėl to Sarah turėjo daug ko atsisakyti: retai matydavo dukteris princeses Beatrice ir Eugenie, jomis teko rūpintis buvusiam vyrui princui Andrew ir karalienei Elžbietai II. Nuo kovo mėnesio Sarah vadovauja kompanijai „Hartmoore”, kuri parduoda įvairius interjero aksesuarus: prabangias žvakides, patalynę, stalo įrankius.

Vis dėlto maištingoji kunigaikštienė labai mylėjo dukteris ir stengėsi būti gera mama. Tačiau tai, kad Amerikos vėžio sąjunga išrinko ją Metų motina, Sarah Ferguson labai nustebino. Prizą per oficialų priėmimą Niujorke kunigaikštienei įteikė Jugoslavijos princas Dimitrijus. Jis baigdamas sveikinimo kalbą pareiškė: „Turiu Jums staigmeną – žinią nuo Jorko kunigaikščio.”

Savo laiške Elžbietos II sūnus rašė: „Esu labai patenkintas ir laimingas, kad Sarah pripažinta geriausia motina. Tyliai naudojausi jos gabumais, stebėjau, kaip ji auklėja dvi mūsų nuostabias dukteris. Sarah tai puikiai sekėsi priešiškame žiniasklaidos dėmesio fone, ji niekada neleido žurnalistams trikdyti mūsų šeimos ir mūsų abiejų – šiuolaikinių tėvų – vertybių. Asmeniškai labai didžiuojuosi Sarah laimėjimais daugelyje sričių ir nuopelnais pastaraisiais metais, bet didžiausias jos nuopelnas – būti motina. Kitos tokios nėra.” Tai išgirdusi Sarah iš susijaudinimo apsipylė ašaromis ir nuolat kartojo: „Anksčiau jis niekada taip nesielgė.” Kiek vėliau duodama interviu kunigaikštienė aiškino, kaip mokė vyrą mylėti dukteris. „Andrew stengėsi kaip galėjo, bet jis – antrasis sūnus, todėl visada jam padėjau”, – sakė Sarah.

Po skyrybų ji su vyru liko draugai. Princas neužmezgė rimtesnio romano nė su viena moterimi. Be to, Andrew labai rūpinasi dukromis ir stengiasi kartu su Sarah praleisti su jomis kuo daugiau laiko. Buvusi šeima mėgsta drauge atostogauti Alpėse.

Regzti romanus mėgusi Sarah dabar prisipažįsta esanti „labai vieniša”, nes dauguma vyrų jos bijo. „Juk pasaulio spauda nuolat rašo apie mane, be to, esu 47-erių ir jau galiu sakyti tai, ką jaučiu. Neketinu žaisti žaidimų”, – aiškino moteris.

Pastaruosius pusantrų metų Sarah rašo istorinį romaną apie raudonplaukę, kaip ji pati, ledi Margaret, tačiau teigia, jog bet kokie šios nuotykius mėgstančios aristokratės ir autorės panašumai – grynas atsitiktinumas. Jorko kunigaikštienė net nutarė sekti princesės Dianos pėdomis ir rūpintis AIDS sergančiais vaikais. Šiemet su labdaros misija ji lankėsi Čilėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.