Pergalę „Vaikų Eurovizijoje” aplaistė ašaromis

Siautulys scenoje kaunietei Linai Jurevičiūtei padėjo iškovoti kelialapį į „Vaikų Eurovizijos” konkursą Olandijoje.

Tiems, kurie stebi vaikų muzikos konkursus ir festivalius, žavi trylikametė L.Jurevičiūtė puikiausiai pažįstama. Sekmadienį su energinga daina „Kai miestas snaudžia” nugalėjusi nacionaliniame ture, gruodžio 8 dieną Lina atstovaus Lietuvai „Vaikų Eurovizijos” konkurse, kuris šiemet rengiamas Roterdame.

Į jau penktus metus organizuojamą „Vaikų Eurovizijos” festivalį Lietuvos atstovas siunčiamas pirmą kartą. Iš viso dainų konkurse varžysis jaunieji talentai iš 18 valstybių.

Džiaugsmo ašaros

Energijos ir geros nuotaikos nestokojanti Lina sako, kad kiekvieną kartą ruošdamasi konkursui tiki sėkme. Jau įpratusi būti scenoje, sulaukti vertinimo komisijos ir žiūrovų reakcijos, tačiau prieš pasirodymus jaudulys jai nesvetimas. „Sekmadienį į sceną lipau geros nuotaikos ir pasitikėjau savimi bei komanda (šokių grupė „Demo”, pritariantis vokalas grupė „Linksmasis Do”). Tačiau kai sužinojau, kad mes nugalėjome, vis tiek apsiverkiau”, – juokdamasi LŽ pasakojo Lina.

Kiek darbo rengdama pasirodymą įdeda L.Jurevičiūtė, kad į sceną kiltų pasitikėdama savimi? „Repetuoju kasdien. Kai vakarais grįžtu namo, jaučiuosi labai pavargusi. Bet pailsiu ir vėl noriu repetuoti”, – nedvejodama sakė Lina. Mergaitė išdavė, kad ne taip dažnai pasitaikančiu laisvalaikiu labai mėgsta skaityti knygas, eiti į kiną ar kurti papuošalus iš vilnos.

Patirtis – bagažas ateičiai

Aštuonerius metus L.Jurevičiūtę dainuoti mokanti vadovė Jūratė Miliauskaitė, sužinojusi apie savo mokinės pergalę, tikino patyrusi šoką. Tačiau sakyti, kad netikėjo Linos sėkme, ji tikrai negali, nes jau dešimtus metus scenoje skaičiuojanti Lina spėjo laimėti beveik visus Lietuvos ir užsienio šalyse rengtus konkursus, jei tik juose dalyvavo. „Vaikų Eurovizija” – ne vienintelis konkursas, kuriame dalyvavo ir nugalėjo Lina, todėl ir pasirengimas jam nebuvo išskirtinis. Ji nuolatos rengiasi įvairiems konkursams ir festivaliams – kūrybinis ir mokymosi procesas trunka kiaurus metus, o ne prieš pat renginį. Net jei Lina šįkart nebūtų laimėjusi – tokia patirtis jai liktų kaip bagažas ateičiai”, – apie nuolatinį Linos muzikinio talento lavinimą pasakojo J.Miliauskaitė.

Gatvės muzika

Kuo, vadovės manymu, Lina buvo pranašesnė už kitus nacionalinės atrankos dalyvius? „Jos pergalę tikriausiai lėmė visuma – originali išvaizda, didelė tarptautinių konkursų patirtis, vidinė charizma. Lina neuždūsta šokdama, mergaitė jau turi savo muzikinį skonį”, – vardijo J.Miliauskaitė.

Vadovė tikina, kad tokia pašėlusia gatvės muzika, kokią girdime Linos sukurtoje dainoje „Kai miestas snaudžia”, mergaitė tiesiog gyvena. „Jai patinka toks stilius. Priešingai negu kiti nacionalinei atrankai rengti mano mokiniai, Lina iš anksto labai tiksliai žinojo, kaip turėtų skambėti jos daina ir kaip savo kūrinį ji norėtų pateikti scenoje. Žinoma, šias idėjas įgyvendinti labai padėjo ir choreografas Kęstutis Baranauskas”, – pasakojo Linos mokytoja.

Laukia darbas

J.Miliauskaitė sako, kad nors Linos pergalė visus labai pradžiugino, tačiau džiaugtis ir švęsti laiko tikrai nėra. Sėkmingą pasirodymą ramiai atšventė kartu dirbusi visa vadovų ir atlikėjų grupė, susėdusi bendrų pietų su tortu. Jau pirmadienio vakarą Linos vėl laukė repeticijos. Be to, iki išvykimo į Olandiją L.Jurevičiūtė tikisi išleisti savo pirmąjį solinį albumą.

Ar Linos ir šokėjų grupės pasirodymas bei sceninis įvaizdis iki „Vaikų Eurovizijos” finalo keisis, jos vadovei L.Miliauskaitei dar sunku atsakyti, tačiau likusį pusantro mėnesio Linos laukia ne tik įprastos repeticijos, bet ir vokalo konsultacijos pas garsią dainininkę Rositą Čivilytę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Pergalę „Vaikų Eurovizijoje” aplaistė ašaromis"

  1. goda

    man Lina labai patinka 😀 grazu balsa turi na ir zinoma puikiai dainuoja 🙂 apie grozi tai is vis jau nera ka sakyti labai grazi mergyte 🙄 8)

  2. goda

    liux mergyte 🙂 😀 😉 myliu

  3. goda

    grazi panele cool dainos 😉 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.