Modernus būstas kol kas tėra daugelio lietuvių svajonė

Streso nesukeliantis žadintuvas, lyginimo lenta, ne tik išlyginanti rūbus, bet ir „išpučianti” jų kvapus, naminis širdies defibriliatorius arba po lova telpantis soliariumas – jau ne fantastinių filmų elementai, o modernių namų realybė, deja, kol kas pasiekiama nedaugeliui lietuvių.

Vilniaus centre įrengtą modernų būstą pristatęs UAB „Philips” prekybos vadovas Baltijos šalims Giedrius Martusevičius Eltai teigė, jog lietuvių jau nebereikia pratinti prie naujovių, joms esame tokie pat imlūs kaip ir Vakarų Europos gyventojai, deja, įperka jas kol kas retas.

„Lietuvoje jau yra žmonių sluoksnis, kuris žengia koja kojon su mada, bet jis didėja ne tokiais žingsniais kaip norėtume. Naujoviški produktai yra brangūs, juos gali įsigyti žmonės, kurių pajamos yra aukštesnės”, – sakė G. Martusevičius.

O štai galimybių įsirengti modernų būstą Lietuvoje yra ne ką mažiau nei Vakarų Europoje. G. Martusevičius teigė, jog daugelis produktų Lietuvos rinką pasiekia tuo pačiu metu kaip ir kitų šalių.

„Lietuvos rinka sudaro 40-45 procentus Baltijos šalių „Philips” elektronikos pardavimų. Populiariausios prekės – LCD televizoriai, kuriuos keičia visiems įgrisę dideli kineskopiniai”, – sakė G. Martusevičius.

Tiesa, televizoriai su skystųjų kristalų ekranais jau nėra naujovė. Dabar populiarėja ką tik visame pasaulyje pasirodęs televizorius „Aurea”, kurio ekrano spalvos kinta pagal rodomus vaizdus.

Per pirmąją atsiradimo savaitę Lietuvoje buvo parduoti du tokie 15 tūkst. litų kainuojantys televizoriai. Iki metų galo tikimasi Baltijos šalyse jų parduoti 200.

„Kai kurios technikos naujovės Lietuvą pasiekia kiek vėliau, nes čia dar nėra joms pritaikytų galimybių. Pavyzdžiui, „Philips” bute Vilniuje esantis modernus kavos aparatas šalyje dar neparduodamas, mat pas mus dar neatvežta speciali kava, kurią būtų galima juo gaminti”, – sakė „Philips” vadovas.

Šiuolaikinės technologijos gali leisti tėvams ramiai mėgautis laisvalaikiu, žinant, kad jų kūdikis ramiai miega. Dabartinis „kūdikių” daviklis reaguoja ne tik į judesį, bet ir į garsą. Turint pakankamai lėšų galima ir soliariumą namuose įsirengti, ir kirpyklą. Gamintojai yra išradę net naudojimui namuose pritaikytą širdies defibriliatorių, praversiantį, jei netyčia sustotų širdis.

Šiuo metu vartotojams bandantys įtikti gamintojai ieško, kaip genialius dalykus paversti kuo paprastesniais. „Šiuolaikinėje visuomenėje retas randame laiko net instrukcijas skaityti, tad pažangios technologijos turi būti ne tik praktiškos ir tenkinti poreikius, bet ir paprastos”, – sakė G. Martusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.