„Grigiškės” pasirašė sutartį su italų „Fabio Perini”

Medienos plaušų plokščių ir higienos popieriaus produkcijos gamybos bendrovė „Grigiškės” pasirašė 11 mln. litų vertės sutartį su viena didžiausių pasaulyje minkšto popieriaus perdirbimo mašinų gamintojų – italų kompanija „Fabio Perini”. Pagal šią sutartį „Grigiškėse” bus sumontuota nauja popieriaus perdirbimo linija, kuri leis padidinti įmonės pajėgumus du kartus.

Bendrovė kitą vasarą pradės gaminti popierinius rankšluosčius su trimatės technologijos (3D) efektais. Tai moderniausia „Fusion Art Embosing” technologija, pagal kurią originali įspaudo tekstūra ant rankšluosčių ritinėlio sukuria 3D efektą bei leidžia atkurti įvairius grafinius vaizdus. Rinkai pagal šią technologiją bus pasiūlytas ir tualetinis popierius.

Anot „Grigiškių” generalinio direktoriaus Gintauto Pangonio, naujos linijos sumontavimas leis padidinti ne tik gamybos apimtis, bet patenkins ir augantį vartotojų poreikį įdomiau atrodančiai, be to, geresnės kokybės produkcijai.

„Grigiškės” ir jos valdoma „Baltwood” per tris šių metų ketvirčius, neaudituotais duomenimis, uždirbo 4,9 mln. litų ikimokestinio pelno. Beveik tiek pat jo gauta ir prieš metus. Vien rugsėjį pelno gauta 1,05 mln. litų – 54 proc. daugiau nei pernai šį mėnesį.

Per devynis mėnesius „Grigiškių” grupė pardavė produkcijos ir suteikė paslaugų už 105 mln. litų – 19,6 proc. daugiau nei praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. „Grigiškių” grupė šiemet planuoja parduoti prekių ir paslaugų už 159 mln. litų bei uždirbti 9 mln. litų ikimokestinio pelno.

„Grigiškės” gamina tualetinį popierių, popierinius rankšluosčius, medicininį ligniną, gofruotąjį kartoną ir jo dėžes, medienos plaušų plokštes. Įmonių grupėje dirba apie 830 žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.