Sostinės pareigūnai suabejojo prokurorais

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) generalinis inspektorius Klaipėdos apygardos prokuratūros paprašė atnaujinti ikiteisminį tyrimą dėl galimai policijos mokyklos viršininką gelbėjusių patrulių veiklos.

Klaipėdos apylinkės prokuratūrai buvo pavesta nustatyti, ar uostamiesčio VPK Patrulių rinktinės viršila Saulius Ivanauskas bei Viešojo saugumo tarnybos prie VRM būrio vadas Giedrius Bruzgys nepiktnaudžiavo tarnyba.

Susipažinę su tyrimo medžiaga prokurorai nusprendė, kad patrulių veiksmuose nusikaltimo sudėties nėra ir ikiteisminį tyrimą nutraukė.

VRM generalinio inspektoriaus skyriaus vedėjas Julius Jasaitis neseniai tokį prokurorų sprendimą apskundė Klaipėdos apygardos prokuratūrai, tačiau atsakymo dar nesulaukė.

Policininkai buvo įtarti po birželio 1-ąją uostamiestyje įvykusios avarijos, per kurią apgadintas Klaipėdos policijos mokyklos tarnybinis automobilis. Esą jie savo tarnybiniuose pranešimuose nurodė galimai tikrovės neatitinkančias aplinkybes, todėl jų veiksmuose įžvelgtini nusikaltimo požymiai.

Įvykio liudytojai teigė, kad mokyklos viršininkas Viktoras Liaudanskas galimai neblaivus vairavo tarnybinę „Audi 100”, sukėlė avariją, o kaltę dėl to prisiėmė jo dukra.

„Mums kilusių abejonių apylinkės prokurorai neišsklaidė, net neištyrė visų aplinkybių. Buvo apklausta tik viena iš trijų įvykį mačiusių liudytojų. Apygardos prokuratūros papildomai prašome ištirti V. Liaudansko ir jo dukros telefoninių pokalbių išklotines.

Dukra tikina, kad po įvykio neva skambinusi tėvui ir klaususi, ką daryti. Kiti šaltiniai teigia, kad ji avarijos metu buvo kartu. Neaišku, kaip pašalinis asmuo galėjo važiuoti tarnybiniu automobiliu ir kaip jis gali atvykusiems policininkams rodyti, kur nuvairuoti mašiną”, – dalijosi abejonėmis J. Jasaitis.

Anot jo, tyrimą apsunkina tai, kad V. Liaudanskas – uostamiestyje žinomas žmogus, daug metų dirbantis vienoje srityje.

„Tačiau aš darau viską, kad tiesa paaiškėtų. Tarkime, viena iš liudytojų, anksčiau atpažinusi V. Liaudanską, dabar jau suabejojo, kas vairavo mašiną – moteris ar vyras. Kai aš su ja kalbėjau, moteris neabejojo. Prokurorai galėjo paklausti ir taip, kad liudytoja suabejojo savo žodžiais”, – sakė J. Jasaitis.

Beje, užvakar V. Liaudanską už nuopelnus Valstybės sienos apsaugos tarnybai pasieniečių garbės ženklu apdovanojo šios tarnybos vadą Saulius Stripeika

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.