Lenkijos opozicija laimėjo pirmalaikius Seimo rinkimus

Lenkijos opozicija didele persvara laimėjo sekmadienį vykusius pirmalaikius Seimo rinkimus, kurie buvo laikomi referendumu dėl dvejus metus trunkančio brolių Kaczynskių valdymo.
Lenkai iki vidurnakčio turėjo laukti, kada šalies rinkimų komisija galų gale leis paskelbti balsavusiųjų apklausas, nes keliose rinkimų apylinkėse pritrūkus biuletenių balsavimą teko pratęsti.

Tačiau galop paskelbus balsavusiųjų apklausas, pasirodė, kad ministro pirmininko Jaroslawo Kaczynskio (Jaroslavo Kačynskio) ir jo brolio dvynio Lecho, kuris yra šalies prezidentas, vadovaujama konservatorių partija „Įstatymas ir teisingumas” patyrė išties skaudų pralaimėjimą.

Šiais duomenimis, liberali Pilietinė platforma, kuri per 2005-ųjų pabaigoje vykusius parlamento rinkimus nedidele persvara pralaimėjo „Įstatymui ir teisingumui”, užsitikrino Seime 227 vietas, o brolių Kaczynskių vadovaujami konservatoriai turės tenkintis vos 158 vietomis.

Nors Pilietinei platformai ir nepavyko pasiekti užsibrėžto tikslo tapti pirma partija po komunizmo žlugimo 1989 metais laimėjusia daugumą 460 vietų Seime, ji turės itin svarią persvarą dėl sąjungos su Lenkijos valstiečių partija, kuri užsitikrino 27 vietas.

Į Seimą dar pateko Kairiųjų ir demokratų koalicija, laimėjusi maždaug 47 vietas.

Pirminiai oficialūs rinkimų rezultatai turi būti paskelbti pirmadienį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.