Mianmaro chunta reikalauja, kad opozicija liautųsi palaikiusi tarptautines sankcijas

Sekmadienį Mianmaro chunta pareikalavo, kad namų arešte laikoma demokratinės opozicijos lyderė Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či) liautųsi remti tarptautines sankcijas šaliai. Tai viena iš derybų su opozicijos lydere sąlygų, kurias iškėlė karinis režimas.
„Vyriausybė savo oficialų pasiūlymą pateikė, dabar jūsų eilė”, – teigiama oficialaus šalies dienraščio „New Light of Myanmar” komentarų skiltyje.

„Sėkmė derybose nepasiekama be abipusių nuolaidų ir pasiaukojimo. Tetule Suu, turėtumėte suprasti, jog kartais svarbu nusileisti vardan kažko, kas dešimt kartų vertingiau ir naudingiau”, – rašo laikraštis.

Chuntos vadas generolas Than Shwe (Tanas Švė) pasiūlė surengti derybas su Aung San Suu Kyi su sąlyga, kad ji liautųsi, kaip jis pavadino, „remti konfrontaciją, absoliutų niokojimą, ekonomines sankcijas Mianmarui ir kitas sankcijas”.

Than Shwe pasiūlymas laikomas režimo bandymu sumažinti tarptautinį spaudimą dėl kruvino susidorojimo su rugsėjį budistų vienuolių surengtais taikiais protestais.

Per susirėmimus su karine vadovybe mažiausiai 13 žmonių žuvo, o apie 3 tūkst. buvo suimta.

Than Shwe neapkenčia 62 metų Nobelio taikos premijos laureatės, tačiau jos opozicinė partija, Nacionalinė demokratijos lyga (NDL), teigė, jog Aung San Suu Kyi apsvarstys pasiūlymą.

Po praėjusį mėnesį surengto susidorojimo su taikiais protestuotojais Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga sugriežtino sankcijas Mianmarui. Netgi Japonija, iki tol buvusi viena didžiausių pagalbos Mianmarui teikėjų, nutraukė paramą, nes tarp 13 žuvusiųjų buvo japonų operatorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.