Seimas nerengs posėdžio V.Uspaskicho ryšiams narplioti

Seimas nerengs specialaus posėdžio galimiems eksministro ir eksparlamentaro Viktoro Uspaskicho ryšiams su Rusijos specialiosiomis tarnybomis narplioti – nei uždaro, nei atviro.
Tai penktadienį nusprendė Seimo valdyba.

„Valdyba nematė tam reikalo. Yra tam galų gale Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, kuris gali kviestis, jei reikia kažką, ir tirti. Aš manau, kad užteks tuščiai spekuliuoti šituo klausimu, nes kontekstas yra aiškiai politinis – artėjantys rinkimai ir pan., todėl reikia arba faktais kalbėti, arba iš viso ne”, – BNS sakė Seimo pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius.

Liberaldemokratai šią savaitę pareikalavo slapto posėdžio, kuriame Valstybės saugumo departamento (VSD) atstovai pateiktų informaciją apie galimą finansiniais nusikaltimais įtariamo „darbiečių” ekslyderio Viktoro Uspaskicho bendradarbiavimą su Rusijos specialiosiomis tarnybomis.

NSGK pirmininkas A.Matulevičius antradienį netiesiogiai parlamentarams užsiminė, jog VSD gali turėti informacijos apie numanomus V.Uspaskicho ir Rusijos spectarnybų ryšius. Dėl to liberaldemokratai trečiadienį pasikvietė VSD vadovą Povilą Malakauską ir paprašė patvirtinti arba paneigti tokią informaciją.

Anot liberaldemokratų, VSD vadovas nepaneigė, kad apskritai informacijos turi, tame tarpe ir apie V.Uspaskichą, todėl jie paprašė Seimo valdybos surengti uždarą posėdį, kuriame tokia medžiaga būtų pateikta Seimo nariams.

Po tokių liberaldemokratų pareiškimų Darbo partija paprašė sušaukti atvirą Seimo plenarinį posėdį, kuriame P.Malakauskas turėtų patvirtinti arba paneigti galimai A.Matulevičiaus turimą informaciją apie V.Uspaskichą. „Darbiečiai” prašė, kad į posėdį būtų pakviestas ir pats V.Uspaskichas.

V.Uspaskichas, kuris yra įtariamas byloje dėl jo vadovautos Darbo partijos apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie partijos pajamas ir jų naudojimą pateikimo Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Vyriausiajai rinkimų komisijai, apie pusantrų metų slapstėsi Rusijoje.

Lietuva buvo išdavusi tarptautinį V.Uspaskicho arešto orderį, todėl 2006-ųjų rugsėjį Maskvoje jį sulaikė Rusijos milicija, tačiau netrukus paleido. Viešojoje erdvėje svarstyta, jog V.Uspaskicho greitą paleidimą suorganizavo Rusijos spectarnybos, ir jis pats esą galįs būti su jomis susijęs.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.