Konstitucijos egzamino finalinio turo dalyviai susikaus dėl geriausiojo vardo

Geriausiai Konstitucijos egzaminą išlaikiusieji šeštadienį susirungs finaliniame ture, po kurio paaiškės, kas pelnys geriausiai pagrindinį šalies įstatymą išmanančio piliečio ir politiko titulą.
Anot egzamino organizatorių, į Vilniuje vyksiantį finalinį etapą pakviesta po vieną geriausiai rugsėjo pabaigoje vykusiame pirmajame ture pasirodžiusį kiekvienos savivaldybės gyventoją ir politikų atstovą. Konkurse ketina dalyvauti ir teisingumo ministras Petras Baguška.

Finalinis egzamino etapas vyks Teisingumo ministerijos salėje. Jo metu egzamino dalyviams reikės rašyti esė viena iš trijų pateiktų temų.

Egzamino dalyvių darbus vertins komisija, sudaryta iš teisės specialistų, žurnalistų, egzamino rengėjų atstovų. Rašiniai bus vertinami atsižvelgiant į darbo aktualumą, minčių išdėstymą, pateikiamas įžvalgas, sugebėjimą atskleisti pateiktą temą.

Anot projekto iniciatorių, egzamino laimėtojai paaiškės po kelių dienų. Spalio 25-ąją, minint Konstitucijos dieną, jie bus pagerbti Prezidentūroje.

Visi į finalinį egzamino etapą patekusieji bus apdovanoti padėkos raštais ir Teisingumo ministerijos atminimo medaliais.

Rugsėjo 29 dieną vykusiame pirmajame Konstitucijos egzamino etape dalyvavo apie 800 šalies gyventojų. Iš 60 savivaldybių tik vienoje – Vilniaus rajono savivaldybėje – į egzaminą neatėjo nė vienas gyventojas bei politikas. Aktyviausi buvo Vilniaus, Druskininkų, Klaipėdos gyventojai.

Politikai aktyviausiai egzaminą laikė Klaipėdoje, Šakių ir Skuodo rajonuose, Biržuose, Druskininkuose, Panevėžyje, Pasvalyje. Nė vieno politiko egzaminas nesudomino Ignalinos, Šiaulių, Širvintų, Švenčionių, Utenos, Tauragės, Trakų, Varėnos, Vilniaus rajonuose ir Visagino savivaldybėse.

Egzaminas skirtas Lietuvos Konstitucijos 15-os metų sukakčiai paminėti. Dabartinė Lietuvos Konstitucija visuotiniame referendume buvo priimta 1992 metų spalio 25 dieną.

Konstitucijos egzaminą rengia Teisingumo ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.