Kūdikį išmetė į šiukšlių konteinerį

Į ligoninę atvykusi aštuoniolikmetė Mažeikių rajono gyventoja Aušra Z. medikams prisipažino gimdžiusi, o kūdikį, „kai jis pasmirdo”, suvyniojusi į maišelį ir išmetusi į konteinerį. Mažeikių policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kūdikio nužudymo, tačiau lavonėlio dar nesurado.

Keičia parodymus

Negaluojanti aštuoniolikmetė Mažeikių rajono gyventoja Aušra Z. prieš dvi dienas kreipėsi į medikus. Mergina kraujavo, ir gydytojai nustatė, kad ji neseniai pagimdžiusi. Paklausta, kur kūdikis, mergina prisipažino jį išmetusi į konteinerį.

Mažeikių policijos pareigūnai ilgai negalėjo nustatyti, kurioje vietoje mergina gimdė. Iš pradžių aštuoniolikmetė sakė, kad tai įvyko pas motiną, kaime. Motina gynėsi, esą jos namuose niekas negimdė, o ji pati net nežinojusi, jog dukra laukiasi.

Vėliau mergina prisipažino gimdžiusi giminaičiams priklausančiame bute Mažeikiuose. Vakar ten nuvykę pareigūnai rado gimdymo požymių.

Dabar ligoninėje slaugoma aštuoniolikmetė iki šiol neatskleidė, kur ir į kokį konteinerį išmetė suvyniotą ir į maišelį įdėtą kūdikį. Pareigūnai būgštauja, kad kūnelio rasti nepavyks – šiukšlės išvežamos kasdien. Į sąvartyną per dieną atvežama apie dešimt sunkvežimių šiukšlių. Jos presuojamos specialiu traktoriumi. Vakar vakarą teisėsaugininkai kūdikio lavonėlio dar nebuvo suradę.

Išmetė ne iš karto

Aušra Z. medikams prisipažino, kad gimdė praėjusio šeštadienio naktį. O trečiadienį „kūdikis pasmirdo”, todėl gimdyvė jį išmetė į šiukšlių konteinerį.

Medikai, kitaip nei Aušros Z. motina, apie nėštumą žinojo. Mergina lankėsi pas gydytojus nėštumo pradžioje. Vėliau išvyko uždarbiauti į užsienį. Merginos šeimoje pareigūnai asocialumo požymių neįžvelgė. Tik butą, kuriame ji pastaruoju metu gyveno, kaimynai jau vadina landyne.

Mažeikių rajono policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas vakar negalėjo tiksliai pasakyti, kodėl mergina pateikia skirtingus parodymus. Tai gali būti dėl sąmoningo atsakomybės vengimo arba slegiančios psichologinės būsenos.

Viršininko žiniomis, medikai nustatė, jog gimdymas nebuvo priešlaikinis ar užtęstas. Kūdikis galėjo gimti gyvas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Bus bandoma išsiaiškinti, ar kūdikis gimė gyvas.

Mažeikių apylinkės prokuratūros prokuroras Mindaugas Klemenis informavo, kad merginai gresia bausmė, skiriama už nužudymą. Tačiau jei kūdikio nebus rasta ir nebus įrodyta, jog jis gimė gyvas, aštuoniolikmetė atsakomybės gali išvengti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.