Latvijos premjeras atsistatydins, jeigu Seimas nepritars Kovos su korupcija biuro viršininko atleidimui

Latvijos ministras pirmininkas Aigaras Kalvytis neketina pasiduoti spaudimui ir neketina atsistatydinti sugrįžęs iš komandiruotės į Lisaboną, paneša interneto portalas „v-diena.lv”.
„Sunku, bet aš tvirtas”, – sakė jis, bet pripažino, jog jeigu Seimas nebalsuos už tai, kad būtų atleistas Kovos su korupcija biuro (KKB) viršininkas Aleksejus Loskutovas iš pareigų, tai reikš jo paties atsistatydinimą.

Taip premjeras atsakė į klausimą, ar jis atsistatydins, jeigu parlamentas nepritars vyriausybės nuomonei, kad būtina atleisti A.Loskutovą.

Drauge A.Kalvytis patvirtino, kad vyriausybė neketina atšaukti savo prašymo Seimui – apsvarstyti klausimą dėl A.Loskutovo atleidimo iš pareigų – nes tai reikštų, kad jis klaidingas. Pats premjeras nemano, kad šis sprendimas klaidingas.

Jis priminė, kad spalio 31 dieną įvyksiantis pirmasis 2008 metų valstybės biudžeto projekto svarstymas taip pat gali būti lemtingas vyriausybei.

Savo ruožtu jo atstovas spaudai Arnas Pjatkinas sakė BNS: „premjeras mano, kad Latvija yra parlamentinė respublika, o parlamentinė demokratija – tai demokratiškiausias būdas spręsti Seime Loskutovui taikytos bausmės klausimą”.

A.Kalvytis taip pat sakė, jog problemų Kovos su korupcija biure yra, net pripažino, kad „klausimas – bausmės atitinkamumas”.

„Jeigu Seimas nuspręs, kad tokia bausmė – per griežta, vyriausybė sugrįš prie šio klausimo ir priims sprendimą dėl kitos bausmės. Bausmė vienaip ar kitaip vis tiek bus”, – perdavė premjero nuomonę sekretorius spaudai.

Antradienį uždarame Latvijos vyriausybės posėdyje buvo priimtas sprendimas atleisti A.Loskutovą iš užimamų pareigų. Tai sukėlė daug atsiliepimų visuomenėje.

Galutinį sprendimą šiuo klausimu turi priimti Seimas.

Latvijos užsienio reikalų ministras, vienas Liaudies partijos (LP) lyderių Artis Pabrikas ketvirtadienį paragino ministrą pirmininką, LP pirmininką A.Kalvytį, ir LP frakciją parlamente atšaukti vyriausybės sprendimą atleisti A.Loskutovą iš KKB viršininko pareigų ir dar kartą apsvarstyti šį klausimą. Jis mano, kad vyriausybės sprendimas klaidingas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.